Waarom zou u voor BRITS86 kiezen?

MAFFIA
Indien genoeg belangsteling, geeft Kees bij het arrangement een spelregel-clinic. Hij vertelt wat over de spel-regels in de vorm van maffia-praktijken. Leuk en leerzaam.

Maar als u wilt, geeft Kees net zo gemakkelijk een workshop over een - al dan niet door u - bepaald onderwerp.

Tot in de puntjes
 • Al onze bridgearrangementen zijn sinds 1978 (al zo'n 45 jaar!!) tot in de puntjes verzorgd.
 • Doordat wij op kleine schaal werken (maximaal tien arrangementen per jaar), schenken wij veel persoonlijke aandacht aan onze gasten.
 • Wij streven naar groepen van 16 tot 24 paren. Bij minder dan 10 paren annuleren we het arrangement, maar dat annuleren is tot op heden niet voorgekomen! Afkloppen op hout.
  Meestal hebben we 18-22 paren met een enkele uitschieter naar 24 paren. Dat vinden de meeste bridgers ideaal.
 • Al onze arrangementen vinden plaats in vier- of vijfsterrenhotels. BRITS86 kiest voor kwaliteit en niet voor een lage prijs ten koste van kwaliteit.
 • Te voren krijgt u in een aantal "Sjoenaals" informatie over de omgeving van het hotel toegestuurd en een voorgenietlijstje: de complete lijst met de andere deelnemers en hun woonplaatsen.
 • Zo gauw u eenmaal bent gearriveerd in het hotel beginnen we rond vijf uur met een welkomstdrankje. Geen verplichte jus d'orange of een kirsch. Nee, gewoon waar u trek in heeft. OK, OK, geen buitenlands gedestilleerd, maar dat snapte u al.
 • Rond kwart voor zes gaan we iedere dag dineren: een drie gangendiner en soms een koud /warm buffet of live cooking.
 • Rond kwart voor acht gaan we bridgen, maar vaak ook beginnen we half acht. Zes rondjes van vier spellen en we berekenen de uitslag met Bridgemates.
 • De loopbriefjes zijn verzamelobjecten geworden. Lekker groot, zodat u ze niet kwijt kan raken.
 • Voor het bridgen krijgt u koffie en thee en u krijgt iedere avond rond tienen een lekker hapje en bij sommige hotels twee hapjes..
 • Op iedere avond zijn - voor leden van de bridgebond - meesterpunten te verdienen
 • Van BRITS86 overgenomen door een aantal reisorganisaties, maar nooit geëvenaard: wij brengen iedere dag twee bridgejournaals (Sjoenaals) uit, met vaste rubrieken als de glazen bol, de uitslag met totaalstand, puzzels, en gewoon verhaaltjes al dan niet over de gasten - natuurlijk met toestemming.
 • Iedere dag twee dagprijsjes: de eerste plaats en bijvoorbeeld de 50% prijs voor degene die het dichtst bij de 50% scoort. De dagprijsjes zijn niet cumulatief, dus als men een keer een prijsje heeft gewonnen...
 • Voor de totaalrangschikking zijn er prijsjes voor de eerste en tweede plaats in iedere lijn plus nog een extra prijs, bv wie het dichtst bij de 50% zit, of het dichtst bij het van te voren te raden percentage.
  Maar vaak zijn er bij meer paren nog extra prijsjes te winnen.
 • Na afloop van iedere avond krijgt u de uitslag op papier en bovendien een persoonlijke uitdraai voor iedereen.
 • De uitslag van de bridgedrives wordt gepubliceerd op de NBB website van BRITS86. Leuk voor u zelf om nog eens na te kijken, of voor kennissen en vrienden.
  Wij doen niet geheimzinnig over onze aantallen gasten, die we ontvangen. Iedereen - ook de concullega's - mag dit weten.
Merk op dat onze vermelde prijzen inclusief BTW zijn en dat u geen reserverings- of administratiekosten (normaliter € 2,50 per factuur tot € 6,50 per persoon) verschuldigd bent.

Wel kent bijna ieder hotel/gemeente een toeristenbelasting - servicekosten. Deze bedraagt, afhankelijk van de gemeente tussen € 0,85 en € 3,50 per persoon per dag.
En dat bedrag rekent u af met het hotel, na afloop van het arrangement.

Belangrijk in geval van annuleringen door de gast:
Ons beleid met betrekking tot annuleringen door de gast is: kost het ons niets, dan kost het u ook niets.
Bij veel collega's betaalt u onmiddellijk annuleringskosten, ook al annuleert u de dag na de boeking.

Bijvoorbeeld Dekker bridge:
Informatie over herroepingsrecht voor reiziger:
Voor alle gemaakte reserveringen (zowel telefonisch per mail) geldt dat de boeking onherroepelijk is.
Voor annuleringen zullen dan ook kosten worden berekend volgens de voorwaarden.
Einde Quote Dekker Bridge

Bij BRITS86: Waar ook maar enigszins mogelijk, betaalt u geen annuleringskosten. Wij willen absoluut niets verdienen aan uw annulering.

Merk op, dat wij natuurlijk niet kunnen garanderen dat u geen annuleringskosten betaalt. Soms vraagt het hotel ons immers het bedrag te voldoen. Denk aan annulering een paar dagen vóór voor de start van een arrangement.

Het is dus zeker aan te raden te allen tijde een annuleringsverzekering af te sluiten.

Voor de officiële regels: zie de leveringsvoorwaarden

Iedere bridgeavond zijn er
volgens geldende NBB-schaal meesterpunten
te verdienen.

Met vriendelijke groet,

Ellen en Kees van Gennip
BRITS86
Noot 1: De prijzen zijn gebaseerd op eigen vervoer, mits anders vermeld.
Noot 2: In alle hotels is een lift aanwezig.

Hoeveel lijnen?
Bij minder dan 25 paren spelen we in één lijn. We delen dan de spellen met elkaar door middel van een wisseltafel, wisselstoel of wisselkruk. Dat wijst zich vanzelf.

Het streven is dan zoveel mogelijk paren tegen te komen in een arrangement

Op het eind van een arrangement is er een kampioen en een vicekampioen.

In principe houdt ieder paar zijn eigen paarnummer.


Bij meer dan 24 paren spelen we in twee lijnen. Iedere avond verhuist de helft van de ene lijn (bv de oneven genummerde paren) naar de andere lijn.
De percentages in iedere lijn worden bij elkaar opgeteld.

Zijn er dan meer dan 3 avonden, dan spelen we de vierde avond een finaleronde. De spelers, die dan in de A-lijn belanden nemen het gemiddelde van de eerste drie zittingen mee naar de finale, maar dat gemiddelde telt dan slechts één keer.

Op die manier zorgen we er voor, dat degene die "alleen" maar zwakke paren heeft gehad, niet te veel wordt bevoordeeld.

In de B-lijn krijgen alle paren 5% extra bovenop hun gemiddelde. Zij strijden voor het B-kampioenschap

De eerste indeling van de eerste avond wordt gedaan op alfabetische volgorde van de voornamen, waarbij de vrouwen voorrang hebben boven de mannen.

In sommige gevallen behouden we het recht iemand toch in een andere lijn in te delen, omdat een bepaalde lijn te zwaar is ten opzichte van een andere lijn.


© 1986-2023 Brits86