>
BRITS86 bridgereizen in Nederland

Webzwets Kees van Gennip BRITS86

Dit is de 'korte' versie van de Webzwets.

De lange versie (vanaf 2007) vindt u door hier te klikken. Bedenk echter dat het laden van de uitgebreide versie tientallen seconden kan duren. Zeker als je een trage verbinding hebt.
In de uitgebreide versie ontbreken wat foto's, maar dat mag de pret niet drukken.. Toch ? Best wel een heel klein beetje origineel, toch?

Gooi elke dag een kiezelsteentje vriendelijkheid in het stille water
en aanschouw wat het rimpeleffect doet met je leven.

Het was fantastisch weer vandaag. Wat zitten mozaïeken in de zon en vanmiddag een MDFplaat gehaald van 95 x 95. Die plaat vandaag twee keer gegrond. Morgen de derde keer. En dan twee - drie lagen witte verf.

Zoëdag, dus die kwam rond kwart over twee half drie aan fietsen. Vroeger noemden we haar het rateltje, omdat haar mond nooit stil stond. Nou, we kunnen die naam weer in ere herstellen. Ze kletst aan eéén stuk door. Gezellig, dat wel.

Ze heeft nog een tijdje geholpen met het uitkrabben van de voegen van de Yin en Yang van de poezen. Het witte vlak wil ik namelijk grijs voegen en niet wit..

Vandaag liepen de geldboten binnen: pensioenen plus AOW (nu met vakantietoeslag). Altijd leuk, niet waar?

Als je mijn pad afkeurt, draag dan eens mijn schoenen.

Nog even een uurtje zitten mozaïeken, maar toen werd het fris en ben ik thuis verder gegaan met rondlummelen. Onder andere Herman Finkers zitten kijken op Youtube.

Vanmiddag kwam Zoë met een vriendinnetje en met Tea onverwacht langs. Ze waren de hond (Beau) van Tea en Roel aan het uitlaten.

Morgen komt Zoë weer voor het echie langs.


Vanavond de Marilyn Monroe voor het grote "schilderij" uitgeprint. Gisteravond had ik die via Corel Draw in elkaar gezet. 95 x 95 cm. Zo'n plaat had ik nog liggen in de schuur. Stom genoeg dacht ik dat het stuk hout vierkant was. Dus niet. 85 x 95. Dat schilderij is precies vierkant, dus morgen even een nieuw stukje hout halen.

Ik heb het over het volgende schilderij:

Dan moet je dit zien in de maten 95 x 95. Zeg maar 1 meter bij 1 meter. Dat is best groot hoor. Heel groot. Misschien voor in de gang.

En .... ik wil het wel even geschreven hebben: ik maak dit speciaal voor Ellen. Wat ben ik toch een lieve man, hè? Mwahahahaha.

Genoeg hebben is geluk; meer dan genoeg hebben brengt ongeluk.
Dat geldt voor alle dingen, vooral echter voor geld.

Een beetje moe vandaag. Het weer werkt ook niet echt mee. Het is koud. Ik denk dat ik maar vroeg naar bed ga. Het is nu half negen en het is net alsof ik al dertig uur in touw ben.

Syl kwam nog even een bakkie doen.

Een oordeel heeft de eigenschap om de boel te blokkeren.

Echo van het hart laten maken. Dit in verband met een katheterisatie op 17 juni.

Het is koud buiten. Handschoenen- en mutsenweer. Brrrr. Geen weer voor mozaïeken. Vanavond bridgen met Annelène: voor de afwisseling :) Het is koud, maar ik ga toch maar met de scooter.

We scoorden 60% en een fles wijn.

Geluk is de som van alle tegenslagen die ons niet overkomen.

Vandaag Ruitenboerfinale. Voor wie niet weten wat dat is: in de voorrondes spelen 10-11000 paren kwalificatierondes. Na een halve finale kwalificeer je je voor de finale in Utrecht.

En die finale was dus vandaag. Met 120 paren! Juist ja, met Anneléne. Vier zittingen van 10 spellen. Na de eerste twee zittingen stonden we eerste met dik 66%. De laatste twee zittingen scoorden we dik 60%. Het totaalresultaat: we zijn kampioen Ruitenboer van Nederland.

nr 1


Inderdaad: ik met de jas aan.
Maar zo kent iedereen mij


Er zijn denken we dik 100 foto's van ons gemaakt. Leuk leuk leuk.

Begin de dag met anderen én jezelf te vergeven.

Mooi weer vandaag met veel zon. De kattenmozaïek afgemaakt. De laatste stukjes plus gevoegd. Niet slecht maar als ik het opnieuw zou doen, dan bijvoorbeeld kleinere voegen. En het witte gedeelte voegen met grijs voegsel. Maar voor zo'n eerste meesterwerk vind ik het redelijk gelukt.

Morgen de finale Ruitenboer spelen in Utrecht met Annelène. en dan maandag de katten afwerken (oppoetsen) en misschien toch het witte gedeelte met donkerder voegsel afwerken. En het geheel even wat netter voegen. De kanten afwerken, dat soort zaken. Eerst wachten tot alles goed droog is. Nu ziet alles er nog een beetje slordig uit. Maar alles sal reg kom.

Ik zit in de experimenteerfase, dus ik doe alles voor de eerste keer. Wordt het niet mooi? Dan doe ik het gewoon opnieuw.

    


Volgend project Marilyn Monroe. Lastig, maar het proberen waard. 40 x 40 centimeter.

    

Ontspanning is niet bedoeld om dingen rustig te overdenken;
ontspanning is bedoeld om nergens aan te denken

Het was vanmorgen redelijk weer. Rond half twee begon het iets te miezeren. Toen ben ik maar met het mozaïeken gestopt. Eerlijk gezegd was ik pas rond half twaalf uit bed..

Ik begin het knippen een beetje onder de knie te krijgen. Dat zie je rechtsonder goed bij de omlijsting. Die stukjes passen prima in elkaar. Ach, al doende leert men.

Morgen - als het goed weer is - de mozaïek afmaken, enekel stukjes opnieuw doen en dan ... voegen. Ben heel benieuwd...


Kaarten met Annelène: tweede met 57%. Het liep best wel goed vanavond.

Je best doen is niet genoeg. Je moet doen wat nodig is.

Het was wel wat minder warm, maar toch effe doorgegaan met mozaïeken. De katten zelf zijn nu af en ik ga nu bezig met de omranding.

Ja, ik begin er echt lol in te krijgen.

   Vanavond rond half vijf komen Paul en Noor Indisch eten. Ellen is al een paar dagen bezig met voorbereiden. Het wordt een compete rijsttafel.

Nou, mensen, het was een fantastische rijsttafel met alles d'r op en d'r an. Het zijn en blijven gezellige mensen die twee.


Tegenwoordig is donderdag Zoëdag. Ze ging varen met vriendin Roos. Ach, die redt zich zelf wel. De boot ligt bij ons achter het huis.

Zoals een molensteen alle soorten graan kan vermalen,
zo moet een sterke ziel in staat zijn alle gebeurtenissen te accepteren.

Het was wederom prachtig weer. Dus weer mozaïeken. Het begint er al wat op te lijken. De katten worden zwart en oranje en dan met een witte omlijsting.
Vanavond BCB vergadering bij Rits (op de scooter).Glimlach naar het obstakel en het verandert in een brug.

Eerste echte mozaïekdag. Het was heerlijk weer buiten. Achter het huis zeker 22-23 graden.

Hieronder het eerste begin. Dat ziet er niet mooi uit, maar dat is inderdaad ook het vervelende van mozaïek: het is pas mooi als het helemaal af is. Dat wil zeggen: gevoegd.

Het is heel veel puzzelen en "bij"knippen van de tegeltjes. Juist ja: tegeltjes. De bordjes: da's niks geworden. Misschien iets voor de toekomst.En dit moet het ongeveer worden: yin en yang met katten. Het zal mij benieuwen.

Ik hou jullie op de hoogte. Bovenstaand resultaat kostte me drie uur. Een stukkie van minder dan een tegeltje groot. Van 13.15 uur tot 17.45 uur. Met anderhalf uurtje er tussenuit voor medicijnen halen en eten. Ja, wel arbeidsintensief....

Wind mee is wind tegen als je de andere kant op wil.

Wat zitten lummelen. Het weer was weliswaar mooi, maar niet warm genoeg om buiten te mozaïeken.

Je kunt beter honderd stappen zetten op één pad,
dan tien stappen op tien paden.

Zoë heeft een boot gekregen met haar verjaardag. Vertrekpunt hier achter het huis. Hieronder een foto met 'n vriendinnetje.

Zolang de spijker niet geslagen is, gelooft hij niet in de hamer.

Carolien en Robert vieren vandaag hun - samen - negentigste verjaardag. Ellen is ziek en ik ben alleen gegaan. Groot feest met een mannetje of vijftig tot zeventig.

Wie het leven leeft, is het waard.

Vanavond kaarten met Annnelène: Liep niet goed. Tenauwernood: 48%. Dit was meteen de laaste avond van het winterseizoen. We eindigden anoniem op de vijfde plek van de twintig paren.


Het weer trekt aardig bij met het weer. Het is niet zo koud meer en de zon schijnt volop.


Zoë naar stal gebracht en meteen even doorgereden naar Megategel en daar een vijftigtal tegeltjes gekocht in heel veel kleuren.

De waarheid van wat men zegt, schuilt in wat men doet.

Medicijnen opgehaald (iets nieuws voor mijn 'suikerprobleem') plus bloed wezen prikken.

Zoë heeft geen vakantie meer, dus kwam ze na schooltijd thee drinken. Voor de eerste keer ging ze met een vriendinnetje winkelen. Spanning alom. Ellen en ik stelden nog voor dat wij ook mee wilden. Je zag de teleurstelling nog net niet op haar gezicht. Nog even pim pam pet gedaan met dierennamen en zowaar eindigden we alle drie gelijk.

Als er geen uitweg is, dan is er altijd nog een weg doorheen.

Bericht gehad: katheterisatie op maandag 17 juni. Da's best snel, toch? En tevoren doen ze nog een echoscopie van het hart op maandag 20 mei.

Vanmiddag met Henk Wigman gekaart: iets meer dan 50%.

Er bestaat een groot verschil tussen veel geld hebben en rijk zijn.

Naar de Cardioloog voor de (half)jaarlijkse controle. In 2013 de laatste katheterisatie gehad. Binnenkort krijg ik er nog een keer een. Dat geeft goede moed. Misschien iets met laseren of weet ik wat..

De ware stilte is niet zonder geluiden,
maar zonder gedachten.

Tandarts: twee vullingen laten herstellen. Fluitje van een cent.

Het blijft koud voor de tijd van het jaar.

Ik ben liever de kop van een kip dan de staart van een os.

Even naar de verjaardag van Zoë.

Verwondering is het begin van alle wijsheid.

Zoë wordt vandaag 11 jaar. Ze viert het morgen pas voor vrienden en familie, want vandaag vierde ze het 'op stal' met de paarden en de paardenmeisjes.

Monno en Syl op visite om verslag te doen over hun vakantie op Ameland.

Vroeg naar bed gegaan. Rond half negen na de dodenherdenking.

De tijd rent niet;
wij vergeten stil te staan.

Vanavond weer eens ouderwets kaarten met Annelène. Ze was twee weken in haar huis in Bretagne. We scoorden 57%, dus uitstekend. Maar nog steeds: het is koud buiten.

Het nut van een pot komt voort uit zijn leegheid.

Geen nieuws, behalve dan dat het steenkoud is.

Geef me werk wat bij me past en ik hoef nooit meer te werken.
Gelukkig gold dit motto heel mijn leven voor mij.

Het is echt koud met 10-11 graden. Wim Leloux op visite om onze vaatwasser te installeren. De tijd van gezellig afwassen zit er dus weer op.

Het ware geluk kost weinig;
als het duur is, is het niet van een goed soort.

Laatste bridgemiddag van dit seizoen met Ger. Dik 61 % en we zijn als kampioen geëindigd met 200% (!!!) voorsprong op nr 2. En dat is heel heel veel. We scoorden gemiddeld meer dan 60% per wedstrijd. Wow.

Ajax speelde in Milaan tegen Juventus. Tegen alle verwachting in: 1-0 voor Ajax. Ook wow..

Ofschoon ik het met mijn ogen niet kan zien,
vertrouw ik dat de stroom weet waar hij naartoe gaat

Vanmorgen na elven Wim Leloux om de oude vaatwasser te demonteren. De nieuwe vaatwasser kwam echter al om elf uur, toen Wim er nog niet was.

Woensdag komt Wim de nieuwe installeren. Tot die tijd doen we de afwas met zijn tweetjes met de hand. Dat heeft ook wel wat gezelligs.

Vanmiddag naar de tandarts voor controle. Enkele kleine onvolkomenheden, die volgende week maandag worden verholpen. Een beetje cement hier en een beetje cement daar.

Daarna langs Rits voor wat BcB-zaken. Het was nog steeds fris op de scooter. De handschoenen er bij aangetrokken en de dikke winterjas.

Ik hou met tegenwoordig bezig met de afleveringen van The Good Wife. Nog anderhalf seizoen en dan ben ik er 'vanaf'.

Bederf de schoonheid van de weg niet
door je af te vragen waarnaar hij leidt

Het blijft koudjes. Geen weer om te mozaïeken, want dat doe ik buiten. Dus dat jullie niet denken dat ik die hobby nu al gedag heb gezegd. Gedoseerd bezig zijn is het motto. Als ik te fanatiek wordt, is de kans groot dat ik er na een maandje de brui aan geef. Gewoon eerst wat experimenteren met materiaal. Keramiek op keramiek (een bord) heb ik geprobeerd, maar dat wil niet echt lukken. Misschien toch eerst het bord wat opruwen, want de lijm houdt niet zo goed. Ik ga dus over op mozaïek op hout. Robert had afgelopen woensdag wat multiplex plaatjes meegebracht.


De vaatwasser besteld bij Coolblue. Een Bosch SMV25AX01N. De goedkoopste van de serie. Morgen wordt hij besteld in de middag.

Wim Leloux komt morgenvroeg de oude machine demonteren. Dan kan Coolblue de oude meenemen.

Sommige regels zijn niets anders dan oude gewoonten
die mensen niet durven te veranderen.

Koningsdag: het oude vertrouwde kijken op televisie hoe de koning zich vermaakt met zijn Maxima en de kinderen. Vandaag in Amersfoort.

Vanmiddag op de scooter naar Sint Pancras naar de vrijmarkt. Zoë laat dan traditie getrouw kinderen rondrijden op een pony. Leuk gezicht, hoor.

Tegeltjes - voor het mozaïeken - op de kop getikt voor twintig cent per stuk. Vier gekleurde (twee donkerblauwe, een groengele en een lichtblauwe plus tien met een motief. Voor € 2,80 een mooie goeiekope aanwinst

Het begon te regenen toen ik het allemaal wel gezien had. Regenen? Zeg maar stortregenen.

Het was zelfs een beetje koud buiten.

Wie het leuk vindt om te lezen,
is bij machte om de eenzaamheid te dragen,
waar dan ook en met groot gemak

Vanavond speel ik met Riet Groenewoud. Haar ken ik zeker al 35 jaar. Vanavond kan Annelène niet (zit in buitenland). Vandaar. Naschrift: 50% gesoord.

Vanmorgen Wim Leloux op visite gehad. De afwasmachine had kuren. Hij raadde een nieuwe aan.

Een slim iemand weet hoe een leugen te brengen;
een wijs iemand weet hoe haar te vermijden.

Het is afgelopen met het mooie weer. Gisteravond onder het eten regende het al dat het goot. Vannacht ook nog regen en vandaag overdag ook wat.

Gelukkig hadden Ellen en ik de tafel goed afgedekt:De folders voor het aankomende 072-toernooi klaargemaakt. Zondag veertien juli de zesde of zevende editie. In de beginjaren 50-56 paren. Vorig jaar niet meer dan 34 paren.

Wat er het meest toe doet mag nooit ten koste gaan
van wat er het minst toe doet.

Langs Mozaïekwinkel MarzKreatiek voor een pincet, enkele tegeltjes en tegellijm. En bij de Action kleinere tegeltjes gehaald. Het was zalig weer, en dus buiten gewerkt. Alle mozaïekstukje verwijderd en opnieuw begonnen met de kleine steentjes.


Je kunt eigenlijk pas zien hoe het wordt als het klaar is en ... gevoegd. Zie een eerder gemaakt Mozaïek voor Carolien. Voor en na het voegen.

  


Vanavond eten met Robert en Carolien bij Loetje in Bergen. Nou, mensen, zeer aan te raden. Zalige biefstuk. Eerst moed ingedronken bij Fabels bij de Ruïnekerk. En na afloop ijs gegeten bij Pinocchio.

Kortom een heel heel leuk daggie met zijn viertjes.

De "oudjes" hebben genoten.

Je kunt de zee niet oversteken
door alleen naar het water te staren.

Vandaag een bridgedag. Vanmiddag met Ger: 57%. Vanavond met Theo Straathof: ook 57%.

Je kunt de zee niet oversteken
door alleen naar het water te staren.

Vanmiddag naar de (paarden)drafbaan in Alkmaar. Sulkies. Met Monno en Syl en Zoë. Lang geleden dat we daar geweest zijn. Het was wel wat opgeknapt sinds de vorige keer (twintig jaar geleden?)

In totaal wonnen we € 1 met het gokken. Wauw.


Met het mozaïeken gaat het goed. Kreeg van Monno nog een tegelsnijder. Ik had er zaterdag een gekocht, maar die kan nu terug naar Karwei.

Morgen of woensdag andere lijm halen en misschien toch overgaan op echte tegeltjes, want die borden zijn echt te dik. Wellicht zelfs die hele kleine tegeltjes en dan net als veel ander mozaïekers overstappen op driehoekjes en vierkantjes. En dan alleen voor de grotere stukken, zoals het paard, het serviesgoed kapot slaan.

Want, ja, ik moet er wel plezier in blijven houden. Anders loop ik ieder ander maar te vervelen..

Succes begint waar de meesten al lang zijn opgehouden.

Een weekje met weinig spannende gebeurtenissen. Dinsdagmiddag Paasdrive met Ger, woensdag met Ellen en vrijdag kon Annelène niet, dus heb ik toen ook met Ellen gekaart (dik 57%, lang niet gek).

Tea moest worden geopereerd en daar zijn we vrijdag nog even in het ziekenhuis langs geweest.

Donderdag de tafel te voorschijn gehaald om te gaan mozaïeken: een tafel met een glazen plaat. Op een gegeven moment had ik het lumineuze idee, om de tafel op zijn zijkant te vervoeren van de schuur naar ons terras. Niet helemaal een superidee, want... juist ja de glazen plaat donderde er uit in duizenden stukjes.

Goed raad is duur: Carolien gemaild met de vraag, of Robert voor een houten plaat kon zorgen. En ja hoor zaterdag ochtend om elf uur kwamen ze langs met een plaat: waterdicht!. Klasse.

Ik zo blij als een kind.

Zaterdag naar de kringloop voor bordjes. Ellen zag een kapperskruk staan. En die hebben we gekocht: twee stuks. Die krukken (ook wel kappersfietsen genoemd) staan wel professioneel hoor: zie foto boven.

Zondag naar Monno en Syl voor een paasbrunch. Nou: prima verzorgd met gebakken aardappeltjes, spekblokjes, carpaccio, zalm en garnalencocktail vooraf. Smullen, smullen.

Syl had ook nog mon chou taart gemaakt, maar eerlijk gezegd werd dat mij te veel. De suiker is de laatste tijd veel en veel te hoog en dan direct na zo'n 'te veel gegeten'-brunch ook nog zo'n suikerbom leek me geen puik idee.
Jammer, want ik ben d'r gek op.


Ben met mozaïeken begonnen. Gewoon wat experimenteren. Die bordjes, die ik gebruik, zijn eigenlijk te dik. Je kunt niet zo nauwkeurig knippen. Ook het lijmen ging niet voortreffelijk. Ik ben bezig met keramiek-mozaïek op een keramieken bord. De tegellijm, die ik heb gekocht, is volgens mij daar niet zo voor geschikt voor. De ondergrond is niet poreus. Nou, ja daar experimenteer je ook voor. Morgen koop ik gewoon tegellijm speciaal voor dat soort oppervlaktes. Heb ik morgen een leuk tripje. Toch?

De tegellijm plakt wel, maar het geeft een hoop rotzooi, die je weer moet wegwerken. Dat moet gemakkelijker kunnen.

Bovenstaande foto geeft de eerste stap weer. Je ziet nog niks, maar dat komt nog wel .... uh... hoop ik.
Ik geef nog niet door, wat het probeerseltje gaat worden.

Ik denk wel dat ik het leuk ga vinden, maar alle begin is moeilijk en ik laat me nog niet ontmoedigen.

Vriendelijkheid is moeilijk weg te geven.
Ze wordt bijna altijd teruggegeven.

Leuk middagje bij Roel en Tea. Tea was jarig. Taartje, koffie, wijntje, en chinees toe. Ja, weer een krentje in de pap.

Vanavond wat geëxperimenteerd met de voegkleuren (plus manen) van het paard.

               Al zou het helemaal niks worden met dat mozaïeken, dan heb ik in ieder geval veel voorpret van gehad. Toch?

Je kunt niet zeggen, dat ik het niet goed heb voorbereid.

Diep in jezelf zit een wijze vriend die je het pad laat zien.

Rustig dagje, niks bijzonders gebeurd.

Wie van anderen altijd het beste denkt,
leeft met weinig problemen.

Zoë naar stal gebracht. En op terugweg nog even naar een andere kringloop geweest, waar ik het bestaan niet van wist. Twee bordjes voor de somma van € 1,05 gescoord.

Om kwart voor zes Zoë weer van stal opgehaald. Ze bleef eten. Leuk hoor.


Vanavond weer kaarten met Annelène. Derde met 53 %. Niet al te best, maar toch beter dan vorige week.

Vriendelijkheid is moeilijk weg te geven.
Ze wordt bijna altijd teruggegeven.

Ellen kwam ook thuis met bordjes. Een paar brandweerautorode en blauwe en felgele plus nog wat bordjes met motieven. Mooi, toch?
Straks staat heel de achtertuin vol keramiek. Tja, en dan er nog aan beginnen. Geen haast.

De hemel geeft, wie vangt die heeft.

Vanmiddag weer naar een kringloopwinkel KOOK. Daar hadden ze bordjes voor een kwartje en 50 cent. Kijk, now you are talking business. Een paar mooie kleuren gekocht. Zeker die donkerbruine kleur is fantastisch: zie rechts.

Enfin, weer een hobby er bij: rommelmarkten afstruinen naar - gekleurde - bordjes. Zeker brandweerrode en andere felle kleuren hebben mijn voorkeur.

Naar de "mozaïekwinkel" gereden en daar een mozaïektang gekocht. Ik had er al wel één (van Carolien gekregen een paar jaar geleden), maar deze is voor het echt fijne werk.

Het bleek dat de tegeltjes in de gewone kleuren plm € 1,20 kostten, maar bv de brandweerrode tegeltjes kosten € 4 per stuk. Dus de 'mooie' kleur zijn nog aardig prijzig. Voor het paard heb ik rond de 3/4 m2 nodig. De tegeltjes zijn 15 x 15 cm. Dat benne dan toch al snel rond de 35 - 40 tegeltjes. De sport is dan natuurlijk om het zo goedkoop mogelijk te houden.


Na de kringloop langs Rits gereden en daarna naar de notaris voor een legalisatie-verklaring, dat ik nog steeds leef. :)

Niemand verdwaalt ooit op een rechte weg.

Bijna de hele middag youtube filmpjes gekeken over mozaïek. Je moet wel goed beslagen ten ijs komen als je aan een hobby begint.

Heel veel ideeën opgedaan en veel geleerd. Ach, op deze manier heb ik een hoop vóórplezier.

Eén van de belangrijkste dingen bij communiceren is
te horen wat niet wordt gezegd.

Vanmiddag even naar de kringloopwinkel. Gekeken wat keramieken bordjes nu eigenlijk kosten. Viel me tegen: € 1 - € 2 per bordje. Kijk daar koop je bijna een gewoon tegeltje voor.

Een dwaas die weet dat hij een dwaas is,
is al wijzer dan een dwaas die denkt dat hij wijs is

Halve finale Ruitenboer in Waarland, wederom met Annelène. Ochtendzitting 54%, middag zitting 66%. We zijn dus door naar de finale in Utrecht (19 mei). Blij als een klein kind.

Vandaag 18-20 graden. Heerlijk weer.

Hoe haastiger ik ga, hoe meer ik achterop geraak.

Districtsparen met Annelène. We zakten van de eerste plaats naar plaats 5. Nog steeds niet slecht, maar ja, we gingen voor plaats 1.

Twee zittingen met in totaal 45 spellen. Valt niet mee.

Vroeg naar bed, want morgen weer een lange bridgedag, nu in Waarland Ruitenboer

Onze intuïtie is de herinnering van wat we geweten hebben

Vandaag weer bridgedag. Morgen en overmorgen ook. Zaterdag laatste dag districtsparen, zondag halve finale Ruitenboer. en dat allemaal met Annelène.
Gelukkig vannacht goed geslapen.

De wijze houdt zichzelf op de achtergrond, maar in werkelijkheid staat hij vooraan.

Vandaag Zoë natuurlijk weer op bezoek. Altijd gezellig. En dat kind kletst je tegenwoordig de oren van de kop. Na afloop van de bijles doen we tegenwoordig Pim Pam Pet.

We prikken een letter uit de krant en moeten dan zoveel mogelijk dierennamen opschrijven die beginnen met die letter. Ellen doet dan ook altijd mee. We spelen dat dan een uurtje.

Vandaag ook bezig geweest met een proefje voor mijn eerste mozaïekstuk: een paard van 1 meter 15 lang en plm 80 cm hoog.

Als dit er in het echt zo uit gaat zien (misschien iets fellere kleuren), dan ben ik een blij mens. Geen niveau van Gaudi, Rembrandt of Picasso, maar dat interesseert me niet.

Al struikelend komen wij tot onszelf.

Anderhalve maand geen webzwets. Gewooon omdat ik er even geen zin in had. Er zullen wel veel mensen afgehaakt zijn, maar eigenlijk is de webzwets er voor mij en.. misschien een mooie herinnering, als ik er niet meer ben.

Een resumé:
Zondag 24 februari: Kaasstadtoernooi: we eindigden zevende met rond 54% en hadden prijs.

Woensdag 27 februari: ik geef een arbitersbijspijkercursus in Bergen. Was geloof ik wel een succes
's avonds viertallen tegen BRICAS: weer verloren. We staan nu echt op degraderen

Donderdag 28 februari: Op weg naar Wageningen: bridgearrangement in Hotel De Wageningsche Berg. 81 gasten. Ellen en ik kregen de griep en dan valt het leiden van een grote groep bridgers niet mee.
Het was voor de gasten wel een geslaagd weekend. Maandag terug naar huis.
O ja, op weg naar Wageningen langs Fletcher / Boon-a-part om mee te delen dat .... we gaan stoppen met BRITS86. Geen gemakkelijke beslissing, maar helaas het zij zo. Ik kom hier natuurlijk later nog op terug.

Donderdag 7 maart: Concert in de Vest met Lina en Rits en - natuurlijk - Ellen. Zoial;s altijd gezellig.

Maandag 11 maart: spellen dupliceren voor de Ruitenboer drive van aanstaande vrijdag. Met Annelène en Rits in Bergen bij Annelène thuis.

Woensdag 13 maart: officieel de boodschap rondgestuurd, dat we definitief zijn gestopt met BRITS86. Een week geleden hadden we dat al gedaan voor al onze oudgasten.
Het laatste arrangement wordt de fietsmidweek van 8-12 juli in Deurne.

Vrijdag 15 maart: Ruitenboer op de club: de kastjes - de bridgemates - begaven het en een uitslag over 16-20 spellen. Annelène en ik eindigden als eerste en doen dus mee aan de 1/2 finale Ruitneboer op 7 april in Waarland.

Zaterdag 16 maart: finale viertallen. We wonnen nog wel een wedstrijd, maar helaas pindakaas, we zijn gedegradeerd naar de Eerste klasse.

Zondag 17 maart: Ellen is morgen jarig. Vandaag kwamen de kinderen en Tea en Roel. Gezellig en rond zes uur had Ellen Chinees besteld en dat was goed besteed.

Zaterdag 23 maart: Districtsparen. Zestien sterke paren die strijden voor promotie naar de Tweede divisie. 45 spellen voor het eggie tegen de vbijftien andere paren.
Dit was de eerste dag, waarbij wij - jaja - als eerste eindigden. Nu over twee weken de tweede wedstrijd..

Maandag 25 maart: De belasting ingevuld. Niet bepaald mijn hobby, maar het is me weer gelukt. Kijk, zonder BRITS86 gaat zo'n belastingaangifte simpel.

Algemeen: Deze anderhalve maand iedere donderdag Zoë op visite voor een broodje.
Ik geef haar iedere week bijles over van alles en nog wat: rekenen, taal, dat soort zaken, maar ook begrijpend lezen met een stukje uit de krant.

Ik bridge nog steeds op dinsdag met Ger en we staan dik voor op de rest van het veld. Stand 2 april: Meer dan 150% voor op nr 2 met nog twee wedstrijden te gaan.
Zelfs theoretischg zijn we niet meer in te halen

Op vrijdag nog steeds met Annelène met wisselend succes, maar die club is wel een stuk sterker. We doen het best wel goed met z'n tweetjes.

Woensdagen eens in de veertien dagen met Ellen. 20 maart eindigden we als laatste, maar dat is wel een uitzondering hoor. Meestal scoren we 54-55% en afglopen woensdag eindigden we als eerste.

BRITS86: Gestopt met BRITS86 heeft toch wel veel implicaties. Met BRITS86 was ik toch wel 3-4 uur bezig; zeven dagen per week. Dat valt nu weg.
Dus hard op zoek naar een hobby. De laatste weken heb ik me toegelegd op het kijken naar series en films via NETFLIX. Niet echt een zinnige hobby.

Maar ondertussen wel op zoek naar een andere hobby: mozaïek met keramiek, glas in lood, silhouet schilderen. Dat soort zaken. Of misschien wel een combinatie van die drie bezigheden.

Al struikelend komen wij tot onszelf.

Naar notaris voor een verklaring van in leven zijn, nodig voor een erfenis. Het miezerde, maar daar werd je niet echt nat van. Ik rij nu 13 jaar scooter, maar het blijft me verbazen, hoe weinige keren ik echt nat ben geworden.

Naar mijn idee is dat maximaal twee keer per jaar. En als het regent, dan neem ik de auto, of ik ga wat later weg, wannneer het droog is.

Op de heenweg ergens naar toe is regen naar, maar op de terugweg, maakt me dat niks uit. Je kleedt je even om en klaar is Kees.

Al struikelend komen wij tot onszelf.

Naar notaris voor een verklaring van in leven zijn, nodig voor een erfenis. Het miezerde, maar daar werd je niet echt nat van. Ik rij nu 13 jaar scooter, maar het blijft me verbazenb, hoe weinige keren ik echt nat ben geworden.

Naar mijn idee is dat maximaal twee keer per jaar. En als het regent, dan neem ik de auto, of ik ga wat later weg, wannneer het droog is.

Op de heenweg ergens naar toe is regen naar, maar op de terugweg, maakt me dat niks uit. Je kleedt je even om en klaar is Kees.

Wie zijn werk goed organiseert,
kan ook gemist worden.

Ons tweewekelijks uitje naar Warmenhuizen. Bridgen. Vierde met 54 zoveel. Redelijk resultaat...

Wie zijn werk goed organiseert,
kan ook gemist worden.

Vanmiddag kaarten met Ger: tweede met 59% en 8% uitgelopen op onze directe 'concurrent'.

Ieder mens heeft een bestemming en
het toeval helpt mee om die te bereiken.

's Middags langs Rits. Effe bijklesen

Wie zich bewust is van de waarheid,
lacht om de leugens van het gerucht.

The Good Wife beheerst nu 'mijn leven'. D'r benne zeven seizoenen van elk meer dan 20 afleveringen. Ga maar na: zeg maar 150 afleveringen van elk 45 minuten. Dat is over de 100 uur. Da's bijna niet leuk meer. Als dat je bedankt bent, Carolien. Jouw schuld!

Het hart ziet vaak helderder dan het verstand.

Het lijkt wel lente. Het zonnetje en de relatief hoge temperatuur.

Een paar dagen geleden - naar aanleiding van een gesprek met dochter Carolien - begonnen aan de serie The Good Wife. Een paar jaar geleden heb ik die serie ook al eens gezien. Gelukkig vergeet ik snel, dus kan gerust opnieuw beginnen.

Ik dacht altijd dat mijn brein het geweldigste orgaan van mijn hele lichaam was.
Tot het tot me doordrong wie me dit influisterde.
Toen wist ik dat dat niet zo was.

Kaarten met Annelène: 63,6%. Nie sleg nie

Zoë heeft haar proefwerk goed gemaakt. Helaas was ze vergeten door te geven dat ze ook de rivieren te leren. Anders had ze abslouut een tien gehad.


Even een bakkie gedaan in de Mare. Het was heerlijk weer. Zonnetje er bij. Eeen USB hub en USB verlengkabel gekocht plus een nieuw slot voor de scooter, oordopjes, slaappillen.
En een Quest (tijdschrift) om bij de koffie te lezen.

Met de stenen die anderen naar je gooien,
kun je je eigen weg bouwen.

Vanavond naar Camille Saint Saëns: Carnival des Animaux. Mijn favoriete muziekstuk. Echt fantastisch. Uitvoering noor het Nederlands Kamerorkest in De Vest in Alkmaar. Na afloop afzakkertje in het theater café de Klundert met Lina en Rits.

In tijden niet zo genoten.

Ook Zoë nog op visite gehad. We hebben samen hoofdsteden en landen van Europa gedaan en bergen. Morgen heeft ze 'proefwerk' hierover.

Succes is dikwijls slechts één idee verder.

Vanmiddag Viertallen. Dik verloren.

De laatste afleveringen van Occupied. Best wel een aanrader.

Ajax - Real Madrid pracht wedstrijd. Jammer genoeg 1-2 voor Real.

Geduld is het beste gebed..

Vanmiddag bridgen met Ger: 58% Eerste.

De laatste afleveringen van Occupied. Best wel een aanrader.

Elke ontmoeting die onze ziel beroert,
laat een spoor achter dat nooit vervaagt.

Rustig dagje. Geen nieuws. Weer een aantal afleveringen van Occupied

Wanneer je kiest voor hoop, wordt alles mogelijk.

Zoë is de vierde van de veertien geworden met turnen. Een kranige prestatie. Ze kwam het rond 13.00 uur melden samen met papa en mama.

's Middags verder gekeken naar Occupied. Een mooie - Noorse - serie.

Het enige dat niemand anders heeft, dat ben jijzelf.
Leef je leven zoals alleen jij dat kan.

We zijn begonnen aan de serie Occupied. Vorig jaar waren we er aan begonnen. We zijn maar helemaal opnieuw begonnen met kijken. Vanavond drie afleveringen.

Verwarring ontstaat als je verstand niet wil horen wat je hart zegt.

Wederom deden de kastjes het niet bij het bridgen. Dus weer rekenen met de hand. Annelène en ik eindigden in de onderste regionen: 44,64%. De schade viel mee.

Het enige dat niemand anders heeft, dat ben jijzelf.
Leef je leven zoals alleen jij dat kan.

Kopje koffie in de Mare gedronken, nadat ik mijn medicijnvoorraad had aangevuld met drie tassen medicijnen. O, en ik had nog vis gehaald. Mosselen om te bakken morgen (voor op brood) en lekkerbekje en kibbeling voor het avondeten.

Vanavond de film Close gekeken op Netflix: de moeite waard.

Zoë was wat grieperig vandaag, dus geen Zoë vanmiddag en geen bijles.

Houd elke dag 30 minuten vrij voor je zorgen en doe in deze tijd een dutje.

Ons tweewekelijks uitje naar Warmenhuizen. We eindigden tweede met 62,50%.

Als je je rijk wilt voelen, tel dan eens
de waardevolle dingen die je hebt en niet voor geld te koop zijn.

Vanmiddag kaarten met Ab K. plm 55%. Concurrent liep 15% in, maar staat nog steeds 136% achter op Ger en mij.

Waarom moeilijk doen als het samen kan.

Voor de zoveelste keer hebben we het weer geflikt. Een arrangement helemaal volgeboekt. Carnaval 1-4 maart zit VOL. D'r kan geen kip meer bij.

Ik heb Facebook gedeactiveerd. Ik gebruikte het toch al niet en ik zie het nut er niet van in.

BTW terug ontvangen van de zonnepanelen. We zijn weer rijk.

Iedereen heeft wel een talent, maar niet iedereen heeft de moed
om het talent te volgen in het onbekende verschiet.

Een oervervelende zondag. Niets gebeurde er. Wat zitten lezen en Carnaval (1 maart) enigszins voorbereid. Namen ingevoerd en nagedacht over een indeling. Tot nu toe 76 deelnemers / 38 paren voor Carnaval.

Van die 76 deelnemers: 42 Brabanders Limburgers en (2) Belgen. Allemaal mensen die de Carnaval willen ontlopen. Zelfs één deelnemer, die geen enkel risico wil lopen en die een extra dag boekte.

Vriendschap waarin je het altijd met elkaar eens moet zijn,
mag je geen vriendschap noemen.

Vandaag even naar de veiling geweest, maar er was niets van onze gading bij.

Als je trouw blijft aan jezelf,
zal je mensen, werk en situaties aantrekken die bij je passen.

Vanavond deden de bridgemates het niet. Dat werd weer ouderwets met de hand rekenen. Voor sommige mensen de eerste keer in hun leven. Het liep best wel voorspoedig en we hadden zelfs een uitslag binnen een half uurtje.

Annelène en ik eindigden als tweede met 59%. Mooi toch? En nu niet gaan roddelen: geen wonder als je zelf rekent.

Veel mensen komen aan hun levenswijsheid als schooljongens,
die het antwoord uit hun rekenboekje overschrijven
zonder de berekening te hebben uitgevoerd

Zoë kwam na school een werkstuk uittypen. Daarna uitprinten en klaar was ze.

Ze vond het niet nodig het werkstuk op te bergen. Maar slimme opa als ik ben, had ik toch alle bladzijden kunnen achterhalen en toch maar opgeborgen.

's Avonds een paniekerige kleindochter, die alles opnieuw zou moeten tikken, omdat ze toch wat was vergeten en niets had opgeborgen op de PC.

That's were opa's are for. Toch? Weer een kind blij gemaakt. En voor haar een wijze les.

Dankbaarheid veroudert snel.

Vanmiddag bridgen met Ellen 52%, vanavond met Jacques Gorter 51,7. Hoezo? Bridge ik veel? Gisteren en vandaag meer dan 100 spellen.

Jongleer in je leven eens met een paar ballen minder.

Vanmiddag bridgen met Annelène plm 54%, vanavond met Rits plm 60%. Druk daggie dus.

We zijn allemaal amateurs, want het leven is te kort om professional te worden.

Winterweekend in Het Veerse Meer in Arnemuiden. Heel gezellig en een fantastisch hotel (nieuw gebouwd in 2018). Jammer dat we slechtes 20 paren hadden, omdat er niet meer tafels in de zaal pasten. Het weer was redelijk.

Heel goed eten ne de kamers waren ook fantastisch.

Wanneer alles tegenzit en het lijkt of je het geen minuut langer volhoudt,
geef dan vooral niet op,
want dat is precies het moment dat het tij zal keren.

Silte voor de storm. Morgen op weg naar Zeeland; tweeëneenhalf uur rijden. Hotel Veerse Meer in Arnemuiden. Veel, heel veel bekenden

Zeker van toepassing op vandaag:
Bewaar al je herinneringen goed; je kunt ze niet opnieuw beleven.

Vandaag naar Tilburg. Noodweer met sneeuw. Code oranje. Drie uur onderweg (normaliter 1uur 45 minuten). Zonder files, maar je kon niet harder rijden dan 60-70 kilometer per uur.

Ondanks de tragische reden was het best gezellig. De neven en nichten weer gezien en natuurlijk mijn zussies.

Absoluut filerecord net voor zes uur: 2287 kilometer. Maar wij hadden daar dus eigenlijk relatief weinig last van. Zeker niet op de terugweg. Maar ook op de heenweg geen files.

Terugreis viel mee: half zeven weggereden geen files en binnen twee uur thuis.

Het oude filerecord:
Het record van langste file werd op 11 december 2017 gevestigd. Toen stond er maar liefst 1.461 kilometer file in Nederland.

"Boosdoener die dag was de sneeuw. Het extreme weer zorgde voor enorme vertragingen. Gek genoeg was er vandaag geen sprake van uitzonderlijke weersomstandigheden. De lengte van de files verbaast ons”, zei destijds Heleen de Geest van de ANWB Verkeersinformatie.


Hoezo? Er is een record gebroken vandaag? Mijn hemel: liefst gebroken met meer dan 800 kilometer.... En wij? Geen enkel probleem behalve dan dat je niet harder kon dan 60 - 70 km / uur. Ja als je dat file noemt,...Dwing je brein niet tot een besluit.
Neem geen beslissing voordat je haar van binnen werkelijk genomen hebt.

Morgen naar de crematie van mijn lievelingstante, die vrijdag is overleden.

Auto is gerepareerd. Bleek toch de accu te zijn. Gelukkig doet de auto het weer...

Met een crematie in Tilburg voor de boeg en een bridgearrangement in Zeeland komend weekend...

Geluk hangt af van wat men kan geven, niet van wat men kan krijgen.

Een heel rustige zondag. Nog even 's middags naar bed. Ik wil wel goed uitgerust zijn voor ons weekend in Het Veerse Meer in Arnemuiden komend weekend.Wie handelt in harmonie met zijn omgeving ontmoet zelden weerstand.

Rob met Martha op visite in verband met de fiets van Ellen, die Martha wil overnemen. En toen kwamen Monno en Syl ook nog langs.

Geef nooit op wat je echt wilt doen.
De persoon met grote dromen is krachtiger
dan degene met alle feiten.

Bridgen met Annelène: derde met 56%.

De auto heeft het begeven. Waarschijnlijk startmotor. Gelukkig niet volgende wwek gebeurd, omdat we dan naar Zeeland moeten.

Gebruik je verleden niet als hangmat maar als springplank.

Vanmorgen naar de Cardioloog voor controle. Daarna even langs Rits voor een bakkie op zijn nieuwe adres in Heiloo.


Vanmiddag Zoë met vriendin Amber op bezoek. Bijles van opa. Vandaag wat over maten gesproken, m2, m3, liters, schatten van maten. Daarnaast vermenigvuldigingen - heel eng - van meer dan twee cijfers met meer dan twee cijfers.

Succes zit op een berg van vergissingen.

Vanmiddag kaarten met Ellen (53%). Vanavond districtsviertallen voor het district. 11-9 gewonnen van theoretisch het sterkste viertal in de Hoofdklasse.

Je houdt van iemand omdat je van diegene houdt.
Liefde heeft geen reden nodig.

Kaarten met Ger Kliffen: 63%, Het wordt nu wel echt oervervelend. We staan nu 145% voor op nr 2.

Wie op een woedend mens niet woedend reageert,
heeft een overwinning behaald die niet gemakkelijk is.

Het hoesten begint irritant te worden. Ik lijd in stilte hoor. Alhoewel? Het maakt behoorlijk wat lawaai.

Lopen we om dingen heen omdat ze moeilijk zijn of
zijn dingen moeilijk omdat we er omheen lopen?

Ik blaf me nog steeds gek. Het is allemaal niet zo ernstig. Gewoon lastig. En de natuur heeft dan als 'verweer': je hebt veel rust nodig en je slaapt dan veel. Nou, dat is aan mij wel besteed.

Om 13.00 uur er uit, om 16.00 uur er weer in, om 20.00 uur er weer uit (o.a. voor "Heel Holland bakt").

Iemand die vlug instemt, wordt zelden geloofd.
Iemand die denkt dat de dingen gemakkelijk gaan, komt veel problemen tegen.

De verkoudheid zet door: veel snotteren nu. Van'morgen' om half twaalf was ik op, en rond tweeën ben ik weer terug naar bed gegaan. Doodop. Zou ik dan toch eindelijk in mijn leven griep krijgen? Maar geen koorts, dus toch niet de griep?

Vanavond rond negenen weer naar bed. Nu - 's nachts - ben ik er weer om 2 uur uit.

Zoals Carolien altijd zegt: Caspar het spook.

Om vier uur (nu) weer terug naar bed.


Als je altijd doet wat je interesseert,
is er in elk geval één persoon tevreden.

Vanavond weer kaarten met Annelène: eerste met 57,14. Niet al te veel, maar toch ...

Ellen bridgete niet, dus ik was op de scooter.

Ben buitenmatig aan het hoesten. Ik hoest altijd wel veel, maar nu is het echt hommeles.


De werkelijkheid is niets anders dan je eigen interpretatie ervan.

Zoë is overgegaan op continurooster. Dat wil zeggen: half negen beginnen tot half drie. Geen uur pauze tussen de middag meer. Vanaf deze week komt ze alleen nog maar donderdagmiddag van half drie tot een uur of vier half vijf.

En dan wil ze graag bijles van mij. Leuk hoor en een hele eer. Ze pikt alles razendsnel op. En soms ga ik een beetje buiten de stof om. Zo heb ik haar vandaag een beetje in het Romeinse getallenstelsel ingewijd. En haar haar eigen geboortedatum in Romeinse cijfers geleerd. Die kende ze na twee keer lezen uit het hoofd. Heel slim.

We hebben ook nog even twee Citotoetsen gedaan: rekenen en begrijpend lezen. Een tien met een griffel.

Leuk hoor, dat je dan meteen resultaten ziet. En... natuurlijk dat zij het ook leuk vindt, dat maakt het dubbel leuk. Ik heb echt eer van mijn werk.


De tv van Ellen omgeschakeld van analoog naar digitaal. Bleek makkelijker dan gedacht. In drie minuten gepiept.

Een vriend is iemand die je de weg wijst en dan een eindje met je meeloopt.

Ellen kon niet mee naar Amsterdam. Rits gevraagd die wel mee wilde. Heerlijk dagje, net als ieder jaar goed verzorgd: lunch, drankje, hapjes, Indisch buffet, IJs na. Elf uur met de trein vertrokken; half negen terug in huis

Wat is het leven dan mooi, toch?


Tranen verdunnen verdriet.

Morgen met Ellen naar Ammedam, ons jaarlijks bridge-uitje naar de Schreierstoren, waar we met een man of dertig - individueel - op een invitatietoernooi tien rondjes gaan bridgen. Leuk leuk leuk.
Lunch erbij, diner erbij, gratis drankjes. Wij kunnen niet meer stuk.


Vanmiddag weer bridgen met Ger: 68 komma zoveel. Weer 17% uitgelopen. Voorsprong op nr 2 is nu iets minder dan 140%.

1	Kees van Gennip & Ger Kliffen	926,02
2	Lida Wiersma & Wiebe Wiersma	787,66
3	Chris Dekker & Jan van Berkel & Peter de Greeuw	785,94
4	Petrie Fortuin & Lina Tuinier	763,12
5	Corrie Weijers & Ineke Boosman & Riet Vrasdonk	737,05


Het woeiwaaide hard vanmiddag. Maar wel lekker op de scooter. Blosjes op de wangen. Je woei bekant van de scooter af.

In het Chinese schrift bestaat het woord crisis uit twee tekens:
het ene teken staat voor Gevaar, en het andere voor Kans.

Vanmiddag naar Rits. Effe bijkletsen. Altijd gezellig. Het was fris op de scooter, maar wel elkker. Eem beetje miezerregen, maar daar werd je niet eens nat van. Gewoon een lekker toggie.

Tussen te vroeg en te laat ligt altijd maar een ogenblik.

Met de Kerst waren we niet thuis, dus toen niet onze legendarische Kerstbrunch.

Vandaag is het Driekoningen: vandaag Driekoningenbrunch in Akersloot bij Van de Valk. Met de kiendjes. Pater en mater familias met de kinderen. Plus natuurlijk kleinkind Zoë.
Een gezellige boel en - te - veel eten. Wel een aanrader overigens. Brunchen bij een Van der Valk.

Vrije tijd is meer waard dan al het geld in de wereld.

Donderdag mailing de deur uit. Gisteren en vandaag 15 boekingen voor Carnaval. Over succes gesproken.

Zolang je bereid bent opnieuw te beginnen, leef je nog.

Vanavond weer bridgen met Annelène. 46%. Het liep voor geen meter.

Niets streelt de ziel meer dan een andere ziel een beetje uit de put te helpen.

De administratie bijgewerkt. Weet je dat ik daar helemaal geen hekel aan heb? Ben d'r eigenlijk best wel trots op, dat ik dat allemaal goed op orde heb. Vandaag was het een heel gedoe, omdat ik dus plm twee weken achter liep. Annuleringen afgehandeld, nieuwe boekingen verwerkt, vragen beantwoord. En.... zoals altijd het eindsaldo op de bank gecheckt en dat klopte met alle boekingen en betalingen. Dus op de cent nauwkeurig.

Mailing de deur uit: Carnaval en Pasen.
Zeeland 25-28 januari en Deurne Fietsmidweek zitten al vol.

Sjoenaal voor Het Veerse Meer de deur uit, zoals altijd drie weken voor datum.

Als je geconfronteerd wordt met een probleem, denk dan goed na.
Als er een oplossing is, dan heeft het geen zin je zorgen te maken.
En is er geen oplossing, dan heeft het ook geen zin je zorgen te maken.

Op weg naar huis. En dan weet u het al. Vanmiddag kwart voor een thuis. Eerst auto omruilen in Beverwijk. We hadden de auto van Carolien en Robert mee in verband met de hoeveelheid spullen, die we meehadden.

En om half twee doodop naar bed. Half zes er uit. De post, die is blijven liggen, afgehandeld en 's avonds Prison Break verder gekeken op Ziggo. Tweede seizoen afleveringen 11,12 en 13.

Goede manieren zijn de beste beveiliging tegen de slechte van anderen.

In verband met Kerst en Oud en Nieuw vertel ik u hierbij wat over ons verblijf in De Eese Giethoorn (Kerst) en Val Monte Berg en Dal (Oud en Nieuw).

Twee mooie weken. Kerst én Oud en Nieuw waren qua eten en bediening fantastisch te noemen.

Met Kerst werd het iedere dag niet zo laat: veel wandelaars, die overdag er op uit trokken.

Met Oud en Nieuw werd het wel wat later, maar niet zo diep in de nacht hoor. Half twee gingen we meestal wel naar bed.

Beide arrangementen super gezellig met heel heel veel bekenden: 65% oude bekenden met Kerst en maar liefst 90% bekenden met Oud en Nieuw.
Het begint meer en meer een familie te worden.
Zo te zien doen we het dus best wel goed, gezien de 'recidivisten'.

Het was zeker heel vermoeiend, maar je krijgt er wel wat voor terug en dan bedoel ik niet het geld, maar de voldoening. Ach, en het geld is dan mooi meegenomen.

Dit jaar alleen maar Oud en Nieuw en geen Kerst meer. Wij worden ook een jaartje ouder..

Een mens heeft twee oren en een mond,
om twee keer zoveel te luisteren als te praten.

Woensdagmiddagbridge in Warmenhuizen met Ellen. Blijft altijd gezellig. 53% en - dus - niet in de prijzen.

Spreek niet, tenzij wat je te zeggen hebt beter is dan de stilte.

Vandaag Kerstdrive met Annelène (Ger is op vakantie): Eerste met 59,5%.


Carolien met Robert kwamen langs om de auto te ruilen met die van ons. Die van hullie is wat groter. En we gaan bijna veertien dagen op pad voor BRITS86. Dus extra veel spullen.

Een bloem droomt niet alleen van de bij;
hij besluit te gaan bloeien,
en dan komt de bij vanzelf.

Naar kapper Els. Ik zie er weer kortgeknipt uit. Baard heel kort geknipt. Morgen komen Carolien en Robert, dus ik moet er wel een beetje toonbaar uit zien.


Weer naar de huisarts voor de uitslagen van bloedproefjes en longfoto's. Alles zag er pico bello uit. Longen goed, nieren OK, lever in orde. Weer een zorg minder.

Alleen wie het aandurft om te falen,
krijgt de kans om te slagen.

Voorafsjoenaal nr 2 Oud en Nieuw de deur uit. Vandaag hebben vijf personen geannuleerd voor Oud en Nieuw wegens nare privé-omstandigheden. Nu: 48 deelnemers. Eigenlijk een fantastisch aantal. Twee x 6 tafels met 6 rondjes kaarten in vier dagen. Iedereen ontmoet iedereen. En je ontmoet één paar twee keer.

Nee zeggen tegen een situatie schept ruimte om ja
te zeggen tegen de schoonheid die erachter schuilt.

Voorafsjoenaal nr 2 Oud en Nieuw de deur uit. Vandaag hebben vijf personen geannuleerd voor Oud en Nieuw wegens nare privé-omstandigheden. Nu: 48 deelnemers. Eigenlijk een fantastisch aantal. Twee x 6 tafels met 6 rondjes kaarten in vier dagen. Iedereen ontmoet iedereen. En je ontmoet één paar twee keer.

In onze vrije tijd onthullen we wie we werkelijk zijn.

Voorafsjoenaal nr 3 Kerst de deur uit. Plus Voorafsjoenaal nr 2 Oud en Nieuw voorbereid. Plus boottickets voor rondvaart in Giethoorn Eerste Kerstdag.

Vanavond kaarten met Annelène. Ellen gaat niet, omdat Lina niet kan. Dus... op de scooter. Koud, hoor. Maar wel lekker.

Naschrift: 55%. Netjes, toch?

Alleen wie het aandurft om te falen,
krijgt de kans om te slagen.

Geen nieuws..

Soms maken de omwegen het een stuk aangenamer je uiteindelijke doel te bereiken.

Vanavond viertallen voor het district. We verloren met 17-3 tegen het op papier sterkste viertal. Eerste helft dik verloren, tweede helft gewonnen.

Geduld is het vermogen je motor stationair te laten draaien wanneer je hem het liefst verschrikkelijk op zijn staart zou willen trappen.

Vanmiddag kaarten met Ger. Het wordt allemaal een beetje eentonig. Weer eerste en nu met 64,5%. We lopen weer verder uit en staan nu meer dan 120% voor op nr 2. Het gemiddelde is nu meer dan 61,2%

Wanneer twee hetzelfde doen, is het niet hetzelfde.

Dubbele afspraak met de huisarts. Even bijkletsen over de gang van zaken. Woensdag foto's van de longen laten maken (in verband met het hoesten). Bloed laten prikken voor de jaarlijks controle. Allemaal routinematige zaken. Niets om u zorgen over te maken. Dat doe ik wel voor u. :)

Laat je niet opjagen.
Neem geen beslissing voordat je haar van binnen werkelijk hebt genomen

Rustig dagje. Laatste aflevering van Chicago PD gekeken. 110 (!!!) afleveringen. Pffft.

Wat je loslaat, lost vaak zichzelf op.

Oud&Nieuwsjoenaal nr 1 verstuurd

Carolien en Robert onverwacht op visite. Dus onverwacht een leuke verrassing.

Onderschat niet de kracht van niets doen,
van je gewoon laten meevoeren,
luisterend naar de dingen die je niet kunt horen,
je nergens zorgen over makend.

Zoë extra broodjesdag tussen de middag.

Het gras is groener waar je het water geeft.

Zoë Broodjesdag plus bijlessen na schooltijd om 3 uur. We zijn bezig gegaan met inhouden in de vorm van drie bekers: 1 liter, 500 ml en 300 ml. De 1-literbeker vullen met water. Je hebt 200 milliliter nodig. Hoe doe je dat? Leuke puzzel. Daar is veel inzicht voor nodig. Op een gegeven moment had ze het door, terwijl dat toch niet zo eenvoudig is.

Ook weer vermenigvuldigen van getallen van twee cijfers met elkaar. En toen een getal van drie cijfers met drie cijfers. Dat had ze nog nooit gehad. Je zag haar helemaal vrolijk en trots worden, toen ze dat voor elkaar kreeg.

Kijk, dat maakt het vak van onderwijzer leuk. Tussen haakjes: ik studeerde vroeger wiskunde om leraar wiskunde te worden. En nog steeds vind ik het vak leraar / onderwijzer een van de mooiste vakken. Als ik mijn leven over zou mogen doen... ja, dan zou ik onderwijzer willen zijn. Machtig mooi om met kinderen te werken en dan vooruitgang te zien.

Maar ook leraar op een middelbare school ligt mij wel. Misschien ben ik een beetje soft daarvoor, maar ik zou wel de aandacht hebben van de leerlingen, denk ik.

Misschien ga ik wel weer bridgelessen geven na onze BRITS86-carrière. Ik ben arrogant genoeg om te weten, dat ik lesstof goed kan overbrengen.


Kerstsjoenaal nr 2 is de 'deur' uit..

De wijze vergoedt kwaad met goed.

Vanmiddag bridgen in Warmenhuizen (eerste en derde woensdag van de maand) met Ellen. Geen idee wat we scoorden. We zijn direct na afloop weggegaan.

Noot: we scoorden 53%: best wel redelijk..


We "moesten" nog sinterklaas spelen bij Monno Syl en Zoë. Die geloven alledrie nog in de goede Sint. Echt waar hoor. Monnno en Syl over de veertig, Zoë tien jaar en ze geloven nog steeds in de goede Sint.

Wij laten het maar zo. Ze genieten er ieder jaar nog zo van.... Ik denk dat we het volgend jaar maar eens moeten vertellen. Ik zal het er met Ellen over hebben.

We hebben dus aan gebeld en de pakjes voor de deur gezet.

We zien de wereld niet zoals ze is.
We zien de wereld zoals we denken dat ze is.

Zoëdag: tussen de middag broodjes dag. Gezellig. Ik haal haar nog steeds op met de scooter. Dat vindt ze nog steeds leuk. Nou: ik ook


Opbrengst zonnepanelen: 5 kWattuur. Voor een winterdag een mooie opbrengst.


Bridgen met Ger Kliffen: 59,4%. Nog een stukje uitgelopen:
1	Kees van Gennip & Ger Kliffen	792,69
2	Chris Dekker & Jan van Berkel & Peter de Greeuw	686,78
3	Lida Wiersma & Wiebe Wiersma	684,12
5	Petrie Fortuin & Lina Tuinier	661,24
4	Corrie Weijers & Ineke Boosman & Riet Vrasdonk	649,55


Eis van iemand nooit meer dan hij of zij je kan geven.

De zon scheen zowaar nog een paar uurtjes. Goed voor de inkomsten (zonnepanelen).

Bridgen is als zeewater;
hoe meer men er van drinkt, hoe dorstiger men wordt.

Vier boekingen voor de Kerst. Er is nog plek zat...

Geen kind is zo aanwezig als het kind dat wordt gemist.

Jeetje, het is december. Nog maar drie weekjes totdat ons Kerstarrangement begint.

Het eerste Kerstvoorafsjoenaal de deur uitgedaan naar de deelnemers van het arrangement.

In je eentje heb je gemakkelijk praten.

Vanavond kaarten met Annelène: 53%. Het liep best wel lekker.

Leeftijd is niet belangrijk,
maar wat je met die jaren hebt gedaan wel.

De nieuwe tv kwam vandaag binnen. Mooi beeld hoor.. Plus nu ook netflix, want er zit WIFI aansluiting op de tv.


Zoë broodje eten tussen de middag. Na schooltijd: bijles rekenen. Inhoud berekenen, schatten van lengtes en breedtes. Vermenigvuldigen van twee getallen met elk twee cijfers. Plus: wat is een decameter (dam: 10 meter), een decimeter (dm: 1/10 meter), een hectometer (hm: 100 meter), enzovoorts.

En hoe je dat kunt onthouden: Hectometer = honderd (allebei de woorden beginnen met een h) . Moeilijk hoor. Maar ik denk dat het kwartje is gevallen. Iedere week een uurtje een onderwerp behandelen, waar ze moeilijkheden mee heeft.

Ze pikt ongelooflijk snel op. En - misschien heb ik het mis - ze vindt het geloof ik leuk. Is natuurlijk ook leuk, om iets te leren.

En ik leg alles wel goed uit en gemakkelijk. Zo arrogant ben ik wel, om dat van mijzelf te denken..


Ellen was vanmiddag bridgen en werd eerste met plm 60%.

Soms zullen de mensen om je heen je keuzes niet begrijpen.
Dat is niet erg, want je maakt ze ook niet voor hen.

Behalve dat ik de vuilnisbak weer binnen heb gehaald, weinig nieuws.

O, nee wacht even. Ik heb een nieuwe mailing van BRITS86 het internet op gejaagd.

Een goed idee kan nooit een gesloten geest binnenkomen.

Vandaag weer kaarten met Ger K. 69%. Een beetje veel associaal, toch? We staan nu meer dan 100% voor op nr 2.En 61% gemiddeld na 12 wedstrijden.

1 Kees van Gennip & Ger Kliffen 733,31 2 Chris Dekker & Jan van Berkel & Peter de Greeuw 628,97 3 Lida Wiersma & Wiebe Wiersma 628,91 4 Petrie Fortuin & Lina Tuinier 609,16 5 Corrie Weijers & Ineke Boosman & Riet Vrasdonk 607,36

En ook in het slemklassement staan we nu eerste.

Leeftijd is niet belangrijk,
maar wat je met die jaren hebt gedaan wel.

Ik zit tegenwoordig Chicago PD te kijken. Leuke serie, veel afleveringen. Ik heb er nu zo'n vijftig afleveringen opzittenvan plm 45 minuten. Kortom zo'n 37 uur zit ik al te kijken. Nog zeker nog een vijftigtal afleveringen (vijf seizoenen).

Ja, als je bij wilt blijven, moet je er wel wat voor over hebben.

Ik houd niet van geheimen,
vooral niet van geheimen die ze mij vertellen.

Twee daagjes van niks

Ongemerkt gaat het hard richting Kerst en Oud en Nieuw. Nog maar vier weekjes en dan begint een zware periode van twee BRITS86-arrangementen.

Nieuwe tv gekocht. De ouwe was al een stief paar jaartje oud.

Tegenspoed is gymnastiek voor de ziel.

Vanavond bridgen met Annelène. Dat gong nie best nie: plm 48%. Nou, ja, voor een slechte avond nog niet eens zo slecht, zullen we maar zeggen.

Je leven vereenvoudigen, is het moeilijkste wat er is.

Les geven aan Zoë: Rekenen: optellen grote getallen, aftrekken grote getallen. Afstanden en lengtes schatten. Hoe groot is een potlood, hoever woon je van opa vandaan, dat soort zaken. Wat is een decameter? Ik zie niet waarom je dat zo precies moet weten. Niemand gebruikt die lengtemaat, behalve in de meteorologie. De lengtemaat millimeter leren ze overigens niet. Mmm vreemd.

Ook even ingegaan op breuken: 1/2, 1/3, 3/4.

Ik moet zeggen: ze is een snelle leerling. Ze heeft het heel snel door en heeft er dan meteen lol in. Ik krijg absoluut niet het idee, dat ze de bijles vervelend vindt. En we giechelen wat af met zijn tweeën, zeker als ze de 'blunder' begaat om de breedte van een deur op 5 decameter te schatten. Met vijftig grote stappen van plm een meter, loopt ze dan de kamer op en neer en komt dan gierend tot de conclusie dat die deur niet zó breed is.

Er komt een moment dat je moet opofferen wie je bent om te worden wie je kunt zijn.

Even radiostilte. De kop staat er even niet naar

Het plezierige aan herinneringen is dat je kan kiezen.

Zoë broodjesdag. Gezellig hoor. Zo met zijn drietjes. Lekker roddelen over papa en mama. Mwahahahaha. De bijles van vorige week werkte goed, vertelde ze. Ze had nu een ruim voldoende voor oppervlaktes en omtrekken. Had papa gecontroleerd.


Vanmiddag kaarten met Ger: hij is terug van vakantie. We scoorden 67% en werden periodekampioen.

Voorsprong kampioenschap: uitgelopen tot 77,82%.
Deurne volgend jaar 8-12 juli zit nu helemaal vol. De boeking voor de laatste kamer kwam vandaag binnen. Er is zelfs al een reservelijst...

Nu Kerst en Oud en Nieuw nog.

Beslissen is een kwestie van voorbereiden niet van handelen.

Terug naar huis rond half twaalf. Uurtje rijden. Veel leuke reacties en daar leven we eigenlijk op. OK het levert ook wel wat op, hoor, maar ja dat gaat naar de erfenis van de kinderen :)
Vanmiddag naar bed. Wat anders?

Mensen zouden veel langzamer moeten luisteren.

Donderdag naar Wassenaar. Dat was de bedoeling, maar we zijn toch maar niet gegaan. De zaal in Auberge De Kieviet was nog bezet, en dan is een dag eerder gaan geen optie.

Zoë op visite voor bijles rekenen. Gezellig. Een uurtje lang met oppervlaktes en omtrekken gegoocheld. Ze vond het wel een leuke les, dacht ik. Een schuurtje geverfd met twee ramen er in, en dan kijken hoeveel potten verf je nodig hebt. Dat lukte na een paar keer prima bella. Even aan de breuken begonnen. Volgende week verder.


Vrijdag echt naar Wassenaar. Auberge de Kieviet is een hotel met allure, maar er mag zeker wel wat aan het onderhoud gebeuren.

Het was een leuk weekend met verduveld aardige gasten.


Een kampioen krijgt energie van weerstand

Kaarten met Annelène vanmiddag. Ger is nog steeds op vakantie. We scoorden (vier slems geboden, drie gemaakt) 60%; arbitraal 55% (met invaller(s) scoor je maximaal 55%). Dus een goede slag geslagen voor het kampioenschap. Voorsprong op nr 2 vverhoogd naar 70%. En dat is veul, echt heul veul.

Ook bij het slemkampioenschap (interesseert me niet zo veel, maar toch...) zijn we


Ik kijk tegenwoordig naar de serie S.W.A.T. Verstand op oneindig. Leuk om te kijken.

De kunst van volhouden kent een begin én een einde.
Stop daar en verander van richting

Vanmiddag even naar Rits. Even bijkletsen. Altijd gezellig.

Verder geen nieuws van het front

Alle problemen die ik in mijn leven heb gehad,
waren het gevolg van haast en niet van te laat zijn.

Vanmiddag naar de verjaardag van schoozoon Robert. Carolien had prachtige taarten gemaakt. Jeetje wat kan die meid taarten maken.

Het was gezellig. Een heel gesprek met de schoonbroer van Robert, en zo werd het toch nog een gezellige middag. We waren er rond kwart over twee en ik dacht een uurtje te blijven, maar we gingen pas rond half zes weg.


Om tien over zes rijdt Max Verstappen (Grand Prix in Brazilië Formule 1). Door een stuurfout van een achterblijver spint de auto van Max. Hij stond op dat moment dik eerste. En toch - ondanks de spin - eindigt Max als twee. Een compleet wonder.


Vanavond ook nog Sintemaarten. Kinderen komen snoep en fruit ophalen langs de deuren. Ieder jaar weer minder kinderen, want de buurt wordt wat ouder.

Laat je gevoel spreken.
Dan vormen de woorden de juiste zinnen.

Alle clubkampioenen van Noord Holland komen eens per jaar uitvechten wie zich kampioen der clubkampioenen mag noemen. Vandaag werd die drive gehouden in Heerhugowaard. Ik speelde met Peter Wertenbroek. Vorig speeljaar werd ik clubkampioen met Ger Kliffen, maar die goede man is op vakantie.

Wel, met Peter scoorde ik de eerste zitting 54%, in de tweede zitting viel het doek met brrr 33%. We eindigden eerste van de laatste drie (38 paren). Maar het was wel gezellig hoor.

Thuis gekomen (rond kwart over vijf) was ik doodop. Wat wil je? Vanochtend om 8 uur er uit.... Rond zeven uur ben ik naar bed gegaan. Mijn hoofd viel op het toetsenbord.

Ik sta even stil,
en dat is een hele vooruitgang.

Kaarten met Annelène: 55,8% en da's goed, heel goed.

Volgens mij heb ik nooit uitgelegd, welke score nu goed is of slecht of heel goed of heel slecht.

Wel: op een normaal toernooi of in een competitie liggen de scores tussen 40 en 60 %, met uitschieters naar 30% en 70%. Scoor je rond de 50%, dan heb je een redelijke score, waarbij de magische grens 50% is.

Daaronder - bijvoorbeel 49,9% scoor je - als je een redelijk goede speler bent - niet best. Als je "Hoe heb jij het gedaan vanavond?" moet beantwoorden met onder de 50 of nog erger ver onder de vijftig, dan heb je de avond verkloot.

Op het eind van een seizoen (meestal 30-32 avonden of middagen) heeft de winnaar rond de 53-54% gemiddeld over alle avonden. De laatste heeft dan rond de 45-47%. Dan heb je het wel heel slecht gedaan

Hoe mooi is het om bij vrienden te zijn
die je doen vergeten dat je een mobieltje bij je hebt.

Zo langzamerhand krabbel ik er bovenop. Wat dramatisch gezegd voor wat hoesten en een beetje vermoeidheid.

Ellen is bridgen vanmiddag.

(Schoon)zoon Robert is vandaag jarig. zondag even langs om een taartje te gaan eten.

Als je doet wat je deed,
krijg je wat je kreeg.

Blijft vermoeiend dat gehoest.

Vanmiddag kaarten met Ellen: 53%, maar dat had ik niet gedacht, hoor.

Ook vanavond weer vroeg naar bed (7 uur) tot half elf. Post bekeken en toen weer terug.

Je kunt een goed en vriendelijk mens zijn
en toch nee zeggen.

Nog steeds hoesterig en moei. Om half zeven naar bed gegaan tot elf uur. En daarna weer van 1 tot 11. Zoals de vaste lezer weet, slaap ik al eeuwen lang onrustig. Dus nou niet denken dat ik 10 uur lang heb liggen ronken.

Zoëdag, dus ik 'moest' er wel uit. Nou, ja, moeten moeten? Altijd gezellig Zoë op broodjesbezoek


Vanmiddag kaarten. Met Annelène (Ger is nog steeds op vakantie): 53%

Met de auto en dat is niks voor mij. Maar absoluut geen zin om met de scooter te gaan. Ik was een beetje rillerig.

Wie met modder gooit,
verliest grond.

Vanavond kaarten met Joop H: 42% brrrrr. Heel veel mijn fout, hoor. Eerlijk = eerlijk.

Ik hoest als een 'gek', maar heb geen griep. Wel heel moei.

Wie altijd naar de buren kijkt,
verdraait op een keer zijn nek.

Vandaag een mailing de deur uit. Nadruk op Kerst. Dat loopt wel goed hoor, maar blijft toch nog een beetje achter op de andere arrangementen. Hopelijk heeft de mailing succes.

Zes deelnemers voor de fietsmidweek in Deurne volgend jaar juli. Nog twee kamers daar.

Het Jazzweekend van 16-19 november op VOL gezet. Nog twee kamers, maar we vinden het zo wel genoeg. Komen er nog twee paren: prima, maar het hoeft niet.

Of we vinden een weg, of we maken er één.

'Even' langs Syl en Monno. Koffietje doen. Likeurtje (Grand Marnier) d'r bij. Zo is het leven toch aangenaam. Toch?

Later op de dag even naar bed (van 4 tot 7 uur) Een bietje veel moei. Ouderdom komt met ....

Je hebt de meeste kans op slagen
wanneer je dingen met plezier doet.

Rustig daggie. Vanavond bridgen met Annelène: 51,19% nie sleg nie, nie goe nie.

Wie de mensen kent heeft verstand;
wie zichzelf kent, is verlicht.

Vanavond Hoofdklasse viertallen tegen Bricas 1: 17-3 verloren. En dat was niet best.

Ja, en natuurlijk Zoë op broodjesbezoek.

Een tevreden geest is
de grootste zegening die een mens
in deze wereld kan hebben.

Het is niet alle dagen kaviaar. Vanmmiddag met Ellen gespeeld en 37,85%, dus om nou te zeggen een goede score. Inderdaad: laatste. Jammer, het is niet anders.

Vertel jezelf wie en wat je wilt zijn
en doe dan wat je moet doen.

Vanmiddag met Wim Leloux gebridget. Harstikke gezellig. Blijft toch een heel heel aardige man. Tweede met 58,70. Mooi, toch?

Wim speelde voor Ger Kliffen, dus we haalden de maximale 55%. Voor het kampioenschap blijven we eerste staan:
1	Kees van Gennip & Ger Kliffen	488,68
2	Chris Dekker & Jan van Berkel & Peter de Greeuw	422,52
3	Lida Wiersma & Wiebe Wiersma	416,27
4	Petrie Fortuin & Lina Tuinier	413,15
5	Corrie Weijers & Ineke Boosman & Riet Vrasdonk	404,27
Dat scheelt even meer dan 66% met nummer 2. Da's veul, heel veul.
Vind ik dit leuk? Ja, dat vind ik leuk....


Stand zonnepanelen: € 5 verdiend. Opgewekt 27 kWh in zes dagen tijd.

Als je het antwoord niet wilt horen,
moet je de vraag niet stellen.

Een ouderwets weekje bridgen wordt dit: maandag (vandaag) met Joop Heeremans, dinsdag met Wim Leloux (Ger is op vakantie), woensdag Warmenhuizen met Ellen (tweewekelijkse happening), donderdag Hoofdklasse viertallen met Annelène, vrijdag wederom met Annelene.

Vanavond dus kaarten met Joop: 56,5% en derde van de 14

Simpel is het moeilijkst.

Het is nu kwart voor twee (oude tijd (Zomertijd)) en nu al meer energieopbrengst dan alle dagen hiervoor. Tot dit tijdstip: 6,kiloWattuur en gisteren over de hele dag: 5,5 kiloWattuur. En het zonnetje schijnt nog steeds.

Dat belooft wat. En we hebben € 4,16 verdiend. Slapend rijk. Mwahahahaha.

De hoogste vorm van controle is te weten
wanneer je iets los moet laten.

Het speeltje van de zonnepanelen. Ieder moment van de dag kun je zien, hoeveel de zonnepanelen opbrengen.

Huidig vermogen: Wat is de opbrengst nu op dit moment(in Watt of Kilowatt)?: 1,62kW (de zon schijnt; weliswaar niet uitbundig, maar toch: het zonnetje schijnt)
Energie vandaag: Hoeveel Kilowattuur is er vandaag geleverd? 3,68kWh
Energie maand: Hoeveel is er deze maand opgeleverd? 11,91 kWh
Totale energie: Hoeveel is er in totaal sinds de installatie opgeleverd (afgelopen dinsdag)? 13,19 KWh
Totale inkomen: Hoeveel is er verdiend, uitgaande van 21 cent per kilowatuur?; € 2,50
Vorig jaar gebruikten we 2200 Kilowattuur. Dat is pak weg neem mee: 7 kilowattuur per dag; 40 dagen buiten de deur niet meegerekend. Gemiddeld hè?

Het streven is dus om die 7 kilowattuur per dag gemiddeld op te brengen. Als wij buiten de deur zijn voor BRITS86, brengen die panelen het meeste geld op (als tenminste de zon een beetje wil schijnen).
Zoals nu (de zon is er even vandoor) met een vermogen van 300 Watt (0,3 kW) schiet het niet echt op..

Het is nu 18.00 uur en de opbrengst is: 15,77 watt. Een klein spaarlampje kan er op branden. Maar toch...

De hoogste vorm van controle is te weten
wanneer je iets los moet laten.

Vandaag scheen de zon een paar keer. Leuk om te zien, dat de opbrengst van de zonnepanelen dan oploopt. Voor niks gaat de zon op, zeggen ze wel eens. Nou bij ons levert dat geld op.


Vanavond kaarten met Annelène: Eerste met 56,70. OK, niet zoveel, maar toch eerste. Ellen met Lina ook eerste (in de B) met over de 60%. Die twee zitten volgende week in de A. Waar ze overigens in thuis horen.

Houd van je buren maar haal de schutting niet weg.

De warmtetijd is voorbij. Het is best wel koud. Tijd voor handschoenen en dikke jassen. En.. ik heb de muts weer opgezet op de scooter.

Kleinigheden lijken van geen belang, maar ze schenken een kalm geluk.
In elke kleinigheid huist een engel.

In totaal al 97 cent opbrengsten van de zonnepanelen. Dat gaat hard op deze manier. Als het zo doorgaat hebben we binnen tien jaar de panelen er uit. Mwahahahaha.


Vanavond weer kaarten met Joop H. Derde met plm 54%. Meer dan ik had verwacht.

De ware mens weet dat wat ver is, ook vlakbij is te vinden.

Installatie van de zonnepanelen (tien stuks). Om acht uur begonnen. Om kwart voor elf lagen ze d'r op. Extra groep voor de elektriciteit, het zonnepaneelbesturingseenheid. Ongelooflijk wat een snelheid.

Ik had gedacht dat het minimaal één dag zou duren, maar eerlijk gezegd dacht ik dat twee dagen eerst zou komen.

Het wordt er niet mooier op, maar hoe vaak kijk je naar je dak? Het levert hopelijk wel genoeg op..

Ik hou je op de hoogte, want ik heb nu een app, dat precies bijhoudt hoeveel Watt je levert en wat de opbrengst is.


De eerste twee aanmeldingen voor .... Pasen zijn binnen.

En vier aanmeldingen voor het Jazzweekend. Helaas was er ook een annulering. Dus er is nu nog één kamer beschikbaar.

Plus vier aanmeldingen voor Oud en Nieuw.

In de afgelopen twee weken 32 gasten er bij. Je hebt daar zo geen erg in, maar het sijpelt, waardoor je er geen erg in hebt, dat er toch iedere dag gemiddeld een aanmelding van een bridgepaar binnen komt.

Zoals ons mam zei: één draadje per dag is een hemdsmouw in een jaar.

Ik zou niet erg gelukkig zijn, als ik kon zeggen hoe gelukkig ik ben.

Vandaag schema's gemaakt voor 26 paren (drie zittingen) 6 rondes, 28 spellen, waarvan je er vier niet speelt. Lijkt ingewikkeld, maar je kunt dan toch in één lijn spelen, zonder dat je met drie tafels spellen moet lenen.

Vanavond invallen met Joop Heeremans: eerste met 63%.

Hoe meer een mens zichzelf onderzoekt,
hoe meer kracht hij in zichzelf vindt.

Twee spannende dagen, maar niet heus. Zondag B86-mailing de deur uit.

Het kerstarrangement kan nog wel een duwtje hebben. Loopt nog niet helemaal lekker. Wel genoeg om door te gaan hoor, maar eerlijk gezegd hopen we toch op een man of vijftig en dat gaan we - denk ik - niet redden.

Jazzweekend blijft op 50 man steken. Nog vier weken. Maximum aantal: 27 deelnemende paren. Dus hier liggen we op schema.

Oud en Nieuw loopt wel goed. Tot nu toe al een man of vijftig. Ligt ook redelijk op schema.

Oordeel niet op basis van uiterlijk. Een rijkgevuld hart kan verstopt gaan onder een armzalige jas.

Op verjaardagsvisite bij Monno van 6 tot 7. Vanavond bridgen. Ik met Ab Kooij; Annelène is verhinderd. 48-49%. Niet zo goed dus. Veel fouten gemaakt, ik.

Wees niet bang het pad te verlaten; je voetstappen zijn het pad.

Vandaag net als iedere dins- en donderdag Zoëdag. We nemen dan iedere keer de week door, eten een boterhammetje en daarna gat zij nog even computeren.


Vanmiddag even naar de bieb plus kopje koffie drinken in de Mare.


De BTW-aangifte gedaan. Doordat ik de boekhouding iedere dag bijhoud, is dit een fluitje van een cent geworden. Nu ook weer: in een kwartiertje is het gepiept.

Doordat wij niet zoveel winst maken (de kosten zijn relatief hoog), betalen we geen BTW. We hebben immers ook nog een "kleine ondernemers"-aftrek.

En het bevalt me goed: dat iedere dag bijhouden vna de boekhouding. De nota's worden gewoon iedere keer ingeboekt als ze binnenkomen.

Begrijpen is glimlachen naar de eeuwigheid.

Woensdagmiddagbridge met Ellen: derde met 54,16%. En nog steeds is het mooi weer. Overigens net als vorig jaar toen het in deze tijd ook prachtig weer was.

In mijn overhemmetje naar het bridgen in Bergen. Kaarten met Ger K. 53%. Geen topscore dit keer maar derde is genoeg. De direct concurrentie scoorde minder op één paar, dat meer dan 61% scoorde. Voor het kampioenschap staan we nog steeds dik eerste.

Geloof in je geluk, dan krijg je het.

Lang uitgeslapen. Was er aan toe. Toch wel vaak moe. Een dagje ouder, denk ik.

24 graden, schat ik, dat het vandaag is. Net zomer.

Naar Rits om zijn nieuwe huis in Heiloo te bewonderen. Nou, ongelogen: een prachtig en ruim huis. En zijn kantoor? Nog niet ingericht maar wel ruim en licht.

Wie A zegt hoeft geen B te zeggen.
Hij kan ook toegeven dat A fout was.

Het is prachtig weer dezer dagen. 20-22 graden. Overigens niet zo ongewoon hoor voor de tijd van het jaar. Ook vorig jaar was het 23 graden op 18 oktober.

Dromen worden werkelijkheden voor hen
die sterk genoeg zijn om erin te geloven.

Bridgen met Annelène: 48 komma zoveel. Voor een slechte avond viel het eigenlijk nog wel mee.

Het is nu oktober maar we hebben te maken met lente temperaturen van 20-22 graden.

Nieuwe invulling van vrije tijd: vul hem niet in.

Wat naar series zitten kijken en de website een beetje aangepast (de homepage)

Zogezegd niks spannends

Beezeebeetje gemaakt voor morgenavond. Moet ook gebeuren, toch?

Het is niet eenvoudig om het geluk in jezelf te vinden,
maar ergens anders vind je het zeker niet.

Een aantal aanmeldingen voor bridge-arrangementen. Niet zoveel, maar toch. Eeen draadje per dag is een hemdsmouw in een jaar.

Op het punt waar we de meeste angst voelen,
ligt waarschijnlijk onze grootste schat begraven.

Vanmiddag kaarten met Ger. Eerste met meer dan 67%. We staan nu bijna 60% voor op nummer 2!

Het wordt de komende dagen warm. Er is 21-23 graden voorspeld. In het zuiden wordt het zelfs 23-36 graden. Wow..


Een nieuwe mailing is de deur uitgegaan. Zal mij benieuwen wat de respons is. Kerst kan wel een oppepper gebruiken. Het Jazzweekend van 16-19 november zit nu bijna vol...

Het heeft geen zin op een muur te blijven bonken
in de hoop die in een deur te veranderen.

Ook vandaag nog aan de racekak. Goed voor de lijn. Maar het gaat al wel stukken beter..

Mijn devies:
Als je een volmaakt nutteloze middag kunt doorbrengen
op een volmaakt nutteloze manier,
heb je geleerd te leven.

Flink aan de diarrhee. Lag niet aan de paella van gisteren, hoor. Ik heb het de laatste tijd wel vaker. Normaliter maakt dat niet zo veel uit, maar om dan meer dan 200 kilometer te rijden naar Tilburg, is niet echt leuk. We hebben dus gebeld, dat we niet kwamen. Maar goed ook, want in de middag bleek dat ik waarschijnlijk griep heb. Allemaal niet zo erg, maar toch.

Dapper zijn is bang zijn maar toch springen.

Druk weekend. Vandaag naar Carolien en Robert paella eten. En dame blanche na. Heeeeeeeeeeerlijk.

En dan morgen naar Tante Chris, die haar verjaardag viert. Eigenlijk een familiereünie (zussen, neven nichten en de paar ooms en tantes, die "nog over zijn" van moeders kant). We blijven overnachten bij Tilburg in de buurt.

De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.

Annelène was vanavond verhinderd. Ger Kliffen viel in. Toch nog 51% en derde.

Ik vertrouw erop dat alles gebeurt om een goede reden,
zelfs als we niet wijs genoeg zijn om dat te zien.

Lichtelijk aan de diarrhee.

Vanavond naar de Vest: concert (o.a. Tsjaikovski en Saint Saëns) met Rits en Lina. We hebben een abonnement genomen op drie concerten in de komende tijd

Was een mooi concert. Allemaal heel erg genoten. Daarna nog even naar Theater Café De Klunder (vroeger: Wim Zonneveld) voor een chardonnay. Ja echt een gezellige avond.

O, Sorry, Ellen had een oude jenever met een ijsblokje.

Wij zijn als eilanden in de zee:
aan de oppervlakte gescheiden maar in de diepte verbonden.

Vanmiddag Bridgen met Ellen in Warmenhuizen. 51 zoveel.

Ik kijk sinds vandaag naar de serie Flikken Rotterdam. Best wel een leuke Nederlandse serie.

Je hoeft niets te doen om te zijn wie je bent.

Vanmiddag bridgen met Ger Kliffen: derde met 57 komma zoveel. De tweede plek had ietsje meer en de eerste plek scoorde 72%. Ongelooflijk., maar die stonden op een straatlengte afstand van ons.

Het blijft gezellig om 's middags te kaarten. Ontspannend.

Morgenmiddag in Warmenhuizen. Dat is eens in de twee weken vanaf de eerste week van de maand. Deze maand zelfs drie keer bridgen op woensdagmiddag. En daar in Warmenhuizen heb je iedere woensdag 50 (!!!) paren. Beste veel, dus.
1	312,29 Kees van Gennip & Ger Kliffen
2	265,28 Chris Dekker & Jan van Berkel & Peter de Greeuw
3	264,58 Petrie Fortuin & Lina Tuinier
4	263,89 Lida Wiersma & Wiebe Wiersma
47% voorsprong op nr 2. Da's een behoorlijk gat, toch?


Vanavond rond zeven uur viel het licht uit. Kaarsjes aan. Gezellig toch? Om tien over acht sprongen de lichten weer aan.


Zoë voor een broodje. Even tijd voor een fotootje (rechts). Ja, kleine meisjes worden groot. 1 meter 55-56. Nog een centimeter of vier vijf, en ze is Ellen voorbij.
Voodat ze mij voorbij is, moet ze nog heel wat sparen (1m90)

Het krachtigste wapen tegen stress
is kiezen voor positieve gedachten.

Het is verdorie alweer oktober. Geen arrangementen deze maand.

Vanavond tot half twee Killing Eve gekeken. Ellen vond het niet zo denderend, dus heb ik de acht afleveringen maar helemaal afgekeken

Geluk is niet het gevolg van gemakkelijke klusjes,
maar van ingewikkelde problemen die het beste in ons losmaken.

Finale Zomerdrives met Ellen. Gauw vergeten. Alhoewel: we hadden prijs. OK OK, de poedlprijs maar toch prijs. Twee flessen wijn. Om met Tea op te zuipen?

Het toeval begunstigt alleen die er op voorbereid waren.

Rustig leesdagje. Ben bezig met boieken van Thea Beckman. Na kruistocht in spijkerbroek nu bezig met Triomf der verschroeide aarde. Eigenlijk boeken voor kinderen vanaf 13 jaar, maar ik amuseer me er heerlijk bij. Boeken, die zich afspelen gedurende de 100-jarige oorlog (1337 - 1564). Onderhoudend verteld. Leest heerlijk weg: een aanrader.

Hoe nauwgezetter je luistert naar de stem in jezelf,
hoe beter je hoort wat er buiten gebeurt.

Kaarten met Annelène: het voelde niet goed aan, maar toch nog 54%.

Men verliest een vijand als men hem tot vriend maakt.

Dupliceren met Annelène en Rits bij Rits thuis voor aanstaande zondag (finale zomerdrives).

De natuur wordt alleen overwonnen door haar te gehoorzamen.

Vanmiddag naar de Rabobank voor een gesprek over bridgen. De Rabo wil iets met bridgen gaan doen. Nou, ja u hoort nog nader van mij.

Wanneer je meer hebt dan je kunt gebruiken,
bouw dan geen hoger hek maar koop een langere tafel.

Bridgen met Ger. Wederom eerste: het wordt 'vervelend'. We staan nu 43,4% voor op nr 2. Sjonge sjonge.

Heb de moed om het allerbeste voor jezelf te willen.

Vandaag terug naar huis. Vanmiddag even naar Roel en Tea. Roel had in het weekend de Mont Ventoux bekommen met de fiets. Een prestatie van de bovenste plank. Mijn hemel: petje af.

Een tekort aan geduld
leidt tot een overschot aan ergernissen.

Vandaag en morgen de volgende wtwee wedstrijden. Het is een heerlijk hotel De Zeegser Duinen en het eten is werkelijk klasse.

Zie jouw leven als een zwembad - duik er in, ook al weet je niet hoe diep het is.

Zoon Rob met zijn Martha zijn er ook. Die komen voor een optreden van Ruth Jacott (morgenavond).

Zo ontmoet je je de kinderen nog eens :)

Vanavond de eerste wedstrijd.

Wacht niet op bijzondere momenten,
maar maak de gewone momenten bijzonder.

Vandaag op weg naar Zeegser Duinen voor een weekendarrangement. De zaal is pas morgenmiddag klaar om ingericht te worden, dus eigenlijk kwamen we voor niks.

Gechineest; was niet zo bijster geslaagd. Jammer.

Er is altijd iemand die om je geeft.
Misschien zonder dat je het weet.

Vanmiddag kaarten met Ellen: tweede met 58,75%. Mooi resultaat.

Vanavond speel ik met Pauline G : 58,33 %

De rijke is niet gelukkiger dan hij die genoeg heeft.

Zoë voor een broodje. Vandaag heerlijke tomatensoep met brood. Het kind is gek op kippensoep en tomatensoep.


Het huis wordt geschilderd: de buitenkant. Moet eens in de vijf jaar gebeuren. Nou vandaag was dus de eerste dag.


Vanmiddag kaarten met Ger: 65,6%. Eerste. We staan dik eerste in de totaalrangschikking na drie wedstrijden: van 66,7%, 65,4% en nu dus 65,6%. Nu al 30% voor op nr 2 !!

Vraag jezelf eens of je iets kleins kunt doen
dat de wereld beter maakt.
Het antwoord is altijd ja.

Ingevallen met Annelène. Haar partner konnie. We scoorden 62,5% en eindigden als eerste. Mooi toch?

Ik speel overigens deze week zeven keer bridge: maandag dus invallen met Annelène bij de Berger Bridge Club, dinsdagmiddag met Ger eveneens bij BBC, woensdagmiddag met Ellen in Warmenhuizen bij Wikken en Wegen, woensdagavond met Pauline (invallen) bij de Heerlijkheid, vrijdag, zaterdag en zondag in Zeegse bij Hotel Zeegser Duinen.

Hoezo maf van bridgen...


De kastjes (bridgemates) uitgetest, genummerd (A1 tm A8), schoongemaakt en waar nodig de batterijen vervangen.

Ook in de moeilijkste tijden blijft
het leven een onmetelijk geschenk.

Het zonnetje schijnt. Lekker hoor.

Het leven is de som van al je keuzes.

Vandaag is Ellen met Tea op stap. Naar Carré voor een voorstelling van het Scapino Ballet.

Ze was om half twee vannacht thuis. De trein had vertraging. Nog sterker, ze zijn opgehaald door Roel vanuit Uitgeest, waar ze waren gestrand.

Zo'n dagje alleen is ook wel eens leuk hoor. Eten waar je zelf zijn in hebt : zes grote frankfurter worstjes op brood, en een blik ananas stukjes. OK, niet gezond misschien, maar wel lekkr, toch?

De hele dag de Serie Justified kijken.


Tussendoor de nieuwe laptop gelijk gemaakt aan de oude, zodat ze echt elkaars back up vormen.


Het wordt overigens weer tijd voor een nieuwe mailing. Jazz weekend, Kerst, Oud en Nieuw moeten even in het zonnetje worden gezet.

Irritatie is iets dat je jezelf aandoet.

Het begint koud te worden. Vandaag de verwarming aangezet. Brrr.

Vanavond de eerste competitiedag van Bridge Centrum Bergen met Annelène: 56%.. Ik zat de hele avond te rillen van de kou. Het was eigenlijk truienweer.

Het leven is de som van al je keuzes.

Afstemming van onze arrangementen in Hotel Marijke onder genot van een lunch: kroketten met spiegelei en mosterdsoep (genaamd Twaalfuurtje)

De agenda voor volgend jaar samengesteld. Te denken valt onder meer aan                         ,           ,                 ,           ,             ;   en           

Sorry, de hotelnamen staan nog even onder censuur.


Vanmiddag nog even naar Rits voor de nieuwe bridgeschema's voor de nieuwe competitie.

Verlies vraagt aandacht. Verwaarloos verdriet niet, anders verdwaal je jaren later!

Crematie in Dordrecht van een goed vriendin van ons.

En ook nog even naar Wassenaar geweest naar De Kieviet. Het hotel waar we 16 november naar toe gaan met BRITS86

Aardig zijn voor anderen is een investering met een hoog rendement.

Zoë broodje (tosti met soep en appelflap na).

Vanmiddag kaarten met Ger: na vorige week 66,67 nu: 65,42% Dat schiet dus lekker op. Dat zijn scores waar je je vingers bij aflikt.

Tijgers zullen een heel ander verhaal vertellen over de jacht dan de jagers.

Lang uitgeslapen (12 uur eruit?) en vanavond van zeven tot half tien ouwemannendutje gedaan.

Soms is de droom die uitkomt een droom waarvan je niet wist dat je hem had.

Geen spannende dag.

Vanavond Keezen met Roel en Tea. 2-2. Gelijkspel.

Daarna nog twee partijtjes klaverjassen: 2-0 voor de mannen

Werd het toch nog ongemerkt half twee. En vier uur voordat ik ging slapen.

Wie streeft naar geluk, loopt het meestal voorbij.

Geen spannende dag. Laptop opgehaald. Windows 10.

Onverschilligheid is een verkeerde manier om jezelf te beschermen.

Vanavond Algemene Ledenvergadering Bridge Centrum Bedrgen, alwaar ik voorzitter secretaris ben. Zal mij benieuwen hoe snel we klaar zijn. Voilgens mij staat het record nu op 14 minuten.

Naschrift: 18 minuten duurde het...

Met Annelène gekaart: tweede met 60%. Nie sleg nie.


Nieuwe laptop gekocht. Voor backup. Morgen klaar.

Echt belangrijke mensen zijn mensen
voor wie belangrijk zijn niet belangrijk is.

Regen Regen Regen. Zoë komt weer broodje eten. Weet u nog wel: dinsdag en donderdag broodjesdag Zoë.

Een boeking Oud en Nieuw binnen. Het loopt even niet storm.

Zoë voor een broodje.

Wees je vijanden dankbaar voor de les in tolerantie, zelfbeheersing en geduld.

Beetje regenachtig. Verder geen nieuws.

Mensen denken te veel aan wat ze moeten doen en te weinig aan wie ze moeten zijn.

Zoë komt weer broodje eten. Eerste broodjesdag na de vakantie.

Dinsdagmiddagcompetitie met Ger Kliffen: eerste wedstrijd: 66,67% Prima begin, toch?.

Was weer ouderwets gezellig.

Geen boekingen vandaag.

Behalve dat ik de vuilnisbak 'buiten heb gezet', geen nieuws.

De meeste dingen worden met meer hartstocht nagejaagd dan genoten

Vandaag mondhygiëniste (schoonmaken) en tandarts (kies opnieuw laten vullen).


Vandaag veel boekingen binnen. Voor een groot reisbureau is dit misschien weinig, maar ik vind achttien aanmeldingen heel wat. Voor Veerse Meer, Jazz weekend, Carnaval plus fietmidweek in juli volgend jaar.

Nu nog Kerst en Oud en Nieuw, maar dat komt wel. Met Ellen een weddenschap over het totaal aantal deelnemers aan de eindejaarsarrangementen.

Voor de eerste keer in onze geschiedenis organiseren we Kerst + Oud en Nieuw. Spannend.


Morgen begint de dinsdagmiddagcompetitie weer met Ger Kliffen.

Gezondheid is het grootste geschenk,
tevredenheid de grootste rijkdom,
trouw de beste relatie.

Nieuw spel gespeeld: skip-bo. Allebei een potje verloren, oftewel, allebei een potje gewonnen.


Vanavond pizza eten in de VUE (Bioscoop Alkmaar) en naar de bios. Dat is denk ik 20-30 jaar geleden, dat ik naar de bioscoop ben geweest, zo niet langer geleden.

Leek ons gewoon leuk.. Mission impossible Fallout: 3D; nog nooit in een speelfilm gezien..

Naschrift: nou, mooi geen 3D. Film was best OK, maar ik vond de bios toch niet denderend. Al die reclame vooraf. Jeetje, 20 minuten reclame en dan nog een pauze van een kwartier. Dat is nou net wat ik zo haat aan die fimls op de commerciële zenders. Die verdullemese reclame er tussendoor.

Nou, toch maar eens wachten tot er een echte 3D film komt...

Nadenken kan evenveel invloed hebben op wat er om je heen gebeurt als actie.

Vreemd dat de laatste weken de dagen niet zo snel meer gaan. OK, het is ook niet zo druk, maar toch.

Vandaag weer twee boekingen voor vier personen. Een draadje per dag is een hemdsmouw in een jaar, moet je maar denken.

Jazzweekend in Wassenaar nu 40 man; Zeegser Duinen over drie weekjes VOL. Nu alle pijlen gaan richten op Oud en Nieuw en Kerst, want dat vlot nog niet zoals we willen, maar ja, dat is nog bijna vier maanden. Waar maken we ons zorgen over?

|   Leveringsvoorwaarden  |  Contact  |   © 1986-2019 Brits86